Verbeter je zoekervaring naar 3D-modellen in 3D Warehouse aanzienlijk met behulp van de nieuwe AI-gestuurde zoekfunctie van SketchUp. Hiermee kun je razendsnel afbeeldingen doorzoeken en moeiteloos materialen vinden, filteren en downloaden om je ontwerpconcepten kracht bij te zetten. Bovendien biedt de nieuwste update een visuele verrijking van de gebruikersinterface.

We heten je van harte welkom bij de meest recente editie van 3D Warehouse: ‘s werelds grootste verzameling gratis 3D-modellen. Deze versie introduceert een vernieuwde, consistente desktop-, mobiele- en webinterface met zowel lichte als donkere modi. Daarnaast presenteren we trots een gloednieuwe AI-ondersteunde functie die het zoekproces efficiënter en sneller maakt. Bespaar waardevolle ontwerptijd met 3D Warehouse Image Search. Je kunt een foto maken, slepen of een bestaande afbeelding uploaden naar je apparaat. Plaats deze vervolgens in de zoekbalk van 3D Warehouse en laat de krachtige AI-zoekmachine van SketchUp de rest afhandelen. Het integreren van realistische texturen en direct bruikbare objecten in je SketchUp-ontwerp was nog nooit zo vlot en intuïtief.

Optimaliseer je ontwerpworkflow door 3D-modellen te zoeken aan de hand van afbeeldingen in plaats van tekst in de zoekbalk van 3D Warehouse. Leg een foto vast van een stoel in een showroom of van een moodboard en voer jouw voorbeeld in in de geavanceerde zoekmachine van SketchUp. Leun achterover terwijl de krachtige AI razendsnel door miljoenen direct bruikbare modellen speurt om de perfecte match te ontdekken.

Verplaats je moeiteloos van klantgoedkeuring naar materiaalspecificaties dankzij 3D Warehouse, dat tevens op zoek gaat naar producten van verschillende fabrikanten. Verken bovendien de mogelijkheden van Live Components, die parametrisch aanpasbaar zijn aan de vereisten van je ontwerp. Niet alleen ben je niet langer beperkt tot zoekopdrachten met alleen trefwoorden; het zoeken op basis van afbeeldingen overbrugt taalbarrières en biedt toegang tot topmodellen van over de hele wereld.

Vind bronmateriaal moeiteloos

Geniet eenvoudig van toegang tot al je favoriete producten, modellen, catalogi en verzamelingen op zowel desktop, mobiel als web door in te loggen met je Trimble ID. Zodra 3D Warehouse wordt geïntegreerd in een SketchUp-project, is alle verzamelde content direct beschikbaar binnen het ontwerp, wat het werkproces aanzienlijk versnelt.

SketchUp gaat verder dan alleen het zoeken naar 3D-modellen; nu kun je ook materialen doorzoeken, filteren en direct downloaden via het tabblad Materialen in 3D Warehouse. Met gemak vind je nu materiaal- en textuurstalen om te gebruiken in SketchUp door simpelweg op trefwoorden te zoeken. Voer eenvoudigweg de naam van het materiaal in de zoekbalk in en klik op het tabblad Materialen.

Gebruik je favorieten, waar je ook werkt

Je hebt moeiteloos toegang tot al je favoriete producten, modellen, catalogi en verzamelingen, zowel op desktop, mobiel als web, zodra je inlogt met je Trimble ID. Zodra 3D Warehouse wordt geopend binnen een SketchUp-project, is alle verzamelde inhoud direct beschikbaar in je ontwerp, wat het werkproces stroomlijnt.

Heb je al een SketchUp abonnement? Log dan in op je Trimble ID om de volledige functionaliteit van 3D Warehouse te krijgen, inclusief onbeperkt gebruik van Image Search.

Heb je nog geen SketchUp abonnement? Bekijk dan hier de beste SketchUp-variant voor jouw situatie.