Infradesign voor BricsCAD

Dè alles in één oplossing voor GWW bedrijven.

Infradesign voor BricsCAD is ontwikkeld voor Grond- Weg- en Waterbouwbedrijven die snel en makkelijk geo- informatie willen importeren, volgens NLCS willen tekenen, en over accurate informatie willen beschikken bij Klic-meldingen. Infradesign is beschikbaar voor BricsCAD, en werkt op basis van het universele .dwg-formaat. Hierdoor zijn je tekeningen 100% compatible met AutoCAD.

  • 100% .dwg

  • Tekenen volgens NLCS

  • BGT/ BRK/ BRT informatie importeren

  • Klic-meldingen importeren

Werk verder zoals je gewend bent met Infradesign

Infradesign is speciaal ontwikkeld voor BricsCAD en iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Zoek en selecteer je werkgebied met Infradesign

Zoek en selecteer gemakkelijk je werkgebied op de kaart van Nederland: je kunt op plaats- en straatnaam zoeken, of door middel van een polyline een gebied selecteren op de kaart. Zowel luchtfoto als kaartweergave zijn beschikbaar en kunnen als onderleggen worden gebruikt.

Importeer BGT, BRK en BRT gegevens direct in je tekening met Infradesign

Op basis van je selectie importeer je BGT, BRK en BRT gegevens (zoals Kadastrale percelen) direct in je tekening. Op de juiste schaal en op het juiste coördinaat. De gegevens worden gedownload uit de online PDOK-database en bevatten de laatste officiële mutaties.

Importeer Klic-meldingen

Het .xml-bestand wat je meegeleverd krijgt bij je Klicmelding kun je direct in BricsCAD importeren. De gegevens worden op het juiste coördinaat geplaatst inclusief eventuele maatvoering. Hierdoor beschik je altijd over de juiste gegevens op de juiste plaats.

Tekenen volgens NLCS 

Infradesign beschikt over alle tools om makkelijk en snel volgens de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) te tekenen. Het bevat de volledige officiële NLCS-bibliotheek van ruim 3000 symbolen. Bij het plaatsen van een symbool, lijn of arcering wordt automatisch de juiste layer, kleur en benaming toegepast. Zo weet je zeker dat je tekening voldoet aan de NLCS-normen.

Exporteer naar Google Earth

Je kunt je tekeningen in Infradesign exporteren als .kml-bestand en vervolgens makkelijk importeren in Google Earth, bijvoorbeeld op je mobiele telefoon.

Genereer stuklijsten, tel aantallen

Repeterende items worden door Infradesign herkend en kunnen in een overzichtelijke tabel worden geplaatst. Hierna kun je eventueel de aantallen laten tellen.

Raadpleeg de locatie in Google Streetview

Markeer een punt in je tekening en bekijk direct het overeenkomstige punt in Google Streetview, slechts met één muisklik!

Raadpleeg Nederlanden van Weleer

Selecteer een locatie in je tekening en bekijk direct  historische kaarten en luchtfoto’s van die specifieke locatie via Topotijdreis van Kadaster. Erg handig bij bijvoorbeeld omgevingsstudies of bij analyseren van situaties uit het verleden.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door: