AutoCAD ® kopen zonder abonnement

Wil je een AutoCAD licentie kopen maar dan zonder abonnement? Lees dan even verder! 

Er zijn nog steeds veel bedrijven die CADsoftware (zoals AutoCAD) willen afnemen zonder de jaarlijkse kosten van een abonnement. Bij Autodesk is de enige mogelijkheid een abonnement, maar gelukkig zijn er AutoCAD-alternatieven zonder abonnement: steeds meer AutoCAD-gebruikers stappen over op BricsCAD vanwege de vele voordelen:

  • Ook beschikbaar als (eenmalige) kooplicentie zonder abonnement
  • Werkt minstens zoals AutoCAD
  • Beschikbaar als netwerklicentie
  • 100% .dwg
Loading...

Het beste AutoCAD alternatief zonder abonnement

Ben je op zoek naar AutoCAD-functionaliteit zonder de jaarlijkse kosten van een abonnement? Kijk dan eens naar BricsCAD! Dit lijkt in gebruik erg op AutoCAD, werkt met dezelfde commando’s en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Ook is het 100% compatible met AutoCAD.

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

BIM 2 werelden

Teken zoals je gewend bent, zonder abonnement

Als je AutoCAD gewend bent, dan heb je BricsCAD binnen een kwartier wel onder de knie. Je kunt je huidige tekeningen blijven gebruiken, eventuele templates hergebruiken, en het ziet er grotendeels uit zoals je gewend bent. Maar dan zonder de jaarlijkse kosten van een abonnement!

Keuzevrijheid in licenties

BricsCAD biedt veel vrijheid in de keuze van licenties: je kunt kiezen tussen een kooplicentie (zonder abonnement) en abonnement en tussen een standalone en netwerklicentie. Met een netwerklicentie kun je je licentie delen met andere collega’s. Als je kiest voor een kooplicentie dan kun je optioneel kiezen voor maintenance, waarbij je het recht hebt op alle updates gedurende de periode.

Network licentie BricsCAD

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Detailleer zoals je gewend bent

BricsCAD werkt (net als AutoCAD) met model en layout (of modelspace/ paperspace). Je kunt je details direct uit je 3D model halen, in één workspace en in één tekening.

Neem contact op voor meer informatie

BricsCAD BIM

Moeiteloos pointclouds importeren

Je kunt gemakkelijk pointclouds importeren in je .dwg-tekening. BricsCAD ondersteunt namelijk de meest courante bestandsformaten zoals LAS, PTX, PTS, RCS, RCP en E57. En er zijn nog meer tools beschikbaar: zo kun je pointclouds croppen, snappen op elk punt in de pointcloud en er zijn tools om je cloudgegevens verder te verrijken.

pointclouds importeren

Nooit meer zonder de Quad!

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

3d party applicaties

In de appstore van Bricsys (de makers van BricsCAD) zijn inmiddels meer dan 400 3d party applicaties beschikbaar. Deze variëren van rendersoftware tot civiele tools die je aan BricsCAD kunt toevoegen.

Bekijk de appstore

Tool palettes BricsCAD

Tool Palettes (her)gebruiken

Gebruik je op dit moment al Tool Palettes in je AutoCAD licentie? Dan kun je makkelijk overzetten naar BricsCAD en verder werken zonder abonnement. Via een XTP file kun je je bestaande Tool Palettes importeren in BricsCAD!

Neem contact op voor meer informatie