Inventor alternatief

Makkelijk te leren en zeer uitwisselbaar

BricsCAD Mechanical is het alternatief voor Inventor dat alle tools bevat die je mag verwachten van werktuigbouwkundige software:

 • Assembly design
 • Part design
 • Sheetmetal
 • 2D detailing

BricsCAD Mechanical verwerkt (in combinatie met Communicator) de meest gangbare bestanden (zoals .ipt, .step en .igis) en werkt native in .dwg. Voor wie AutoCAD kent is het makkelijk te leren en werkt het met het commando’s die je al kent. O ja, en het is veel voordeliger dan vergelijkbare software!

Loading...

Het beste van twee werelden met het alternatief voor Inventor

BricsCAD Mechanical maakt gebruik van direct modeling. Hierdoor kun je snel zonder beperkingen en afhankelijkheden ontwerpen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderdelen of constructies. Daarnaast ondersteunt BricsCAD 3D parametrisering van je ontwerp, eventueel aangestuurd door een extern bestand.

Maximale connectiviteit met het alternatief voor Inventor

Voor wie efficiënt wil samenwerken is connectiviteit essentieel. Het native .dwg formaat van BricsCAD heeft die uitwisselbaarheid natuurlijk al in zich. Maar er is meer: met BricsCAD Communicator kun je ook werken met:

 • .dwg (AutoCAD)
 • .ipt (Inventor)
 • .sldprt (Solidworks)
 • .stp/ .step
 • .iges/ .igs
 • .par/ .asm/ .psm (Solid Edge)
 • en nog diverse andere werktuigbouwkundige formaten

met dit alternatief voor Inventor heb je de beste workflow voor jouw werk

BricsCAD past zich aan aan jouw behoeften. Naast de uitgebreide standaard features kun je onderdelen parametriseren, routines automatiseren en je workspace inrichten hoe het voor jou prettig werkt.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Sheet metal in BricsCAD Mechanical

Gebruikers zijn lovend over de sheetmetal functionaliteit in BricsCAD. Maak een plaatuitslag van een (shelled) solid, of modelleer direct je sheetmetal model vanuit een base flange. Bij het modelleren houdt BricsCAD automatisch rekening met de plaatdikte en het buigverlies.

Neem contact op voor meer informatie

Pas je workspace naar wens aan met het alternatief voor Inventor

Standaard beschikt BricsCAD al over diverse workspaces. Zo kun je bijvoorbeeld binnen je tekening switchen van Mechanical design naar 2D design. Ook kun je veelgebruikte knoppen of sneltoetsen toevoegen, kiezen tussen een lichte of donkere modus en je eigen default templates instellen.  

Kooplicentie én abonnement, standalone én netwerk

BricsCAD biedt de ruimste keuze in licentiemodellen. Bij elke BricsCAD variant kun je kiezen tussen een kooplicentie of abonnement en tussen standalone en netwerk. Ook is het mogelijk om tussentijds je licentie te upgraden. Zo heb je op elk moment de vrijheid die je vandaag de dag nodig hebt.

Werk verder zoals je gewend bent met het alternatief voor Inventor

Iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Multi Axes Exploded Views

Maak gemakkelijk exploded views over meerdere assen met de Exploded View functie in BricsCAD Mechanical. Ook zijn deze views te koppelen aan je stuklijst (Bill Of Materials), zowel in modelspace als in layout.

Nooit meer zonder de Quad

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

Gemakkelijk onderdelen ontwerpen

BricsCAD kent geen vaste of voorgeschreven workflow voor het ontwerpen van onderdelen. Je kunt starten met een solid en die bewerken tot de gewenste vorm, of een bestaande geometrie importeren en verrijken. BricsCAD laat ontstaan wat jij bedenkt!

Bill of Materials

Genereer in een handomdraai een Bill of Materials van je ontwerp. Deze kun je in BricsCAD weergeven of exporteren naar een extern bestand.

Neem contact op voor meer informatie