Slimme 3D CADsoftware
voor de bouw

Hét ontwerpplatform voor BIM design met maximale uitwisselbaarheid. Ontwerp wat je wilt, op een manier die je al kent. Gebruik slimme intuïtieve tools, voltooi je werk sneller en beperk je bestandsomvang.

BricsCAD biedt alles wat je nodig hebt:

2D/3D tekenen

Maak 3D modellen en genereer 2D werktekeningen in één bestand.

Gebruik diverse bestandsformaten

Open en bewerk moeiteloos .dwg, .rvt, .ifc, .skp en nog veel meer!

Stuklijsten genereren

Maak automatisch stuklijsten van materialen in je model.

Makkelijk renders maken

Maak inspirerende renders met de connectiviteit met Twinmotion.

Veel gestelde vragen over BricsCAD

BricsCAD heeft verschillende voordelen:

  • Voordeliger dan vergelijkbare software zoals AutoCAD, Revit, Inventor of Solidworks
  • BricsCAD is beschikbaar als abonnement en kooplicentie, en zowel standalone als netwerk
  • Makkelijk te leren door de gelijkenis met AutoCAD
  • Eén bestandsformaat (.dwg) voor alle disciplines: 2D/ 3D/ bouw/ werktuigbouw
  • In BricsCAD (Ultimate) kun je in één tekening zowel bouwkundig als werktuigbouwkundig tekene

BricsCAD wordt ontwikkeld door Bricsys, dat gevestigd is in Gent (België). Bricsys is onderdeel van het beursgenoteerde Hexagon, eveneens het moederbedrijf van Leica en sponsor/ innovation partner van Oracle RedBull Racing.

Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de verschillen en overeenkomsten tussen BricsCAD en AutoCAD.

Als je AutoCAD gebruikt dan kun je in BricsCAD verder werken zoals je gewend was. Je kunt je bestaande .dwg tekeningen gebruiken, en je kunt bestanden uit blijven wisselen met AutoCAD.

BricsCAD lijkt in gebruik erg op AutoCAD, is 100% compatible met AutoCAD maar is een stuk voordeliger.

Ja, wij bieden standaard trainingen (2D/ 3D/ BIM/ Mechanical) en maatwerktrainingen die zijn afgestemd op een specifieke vraag/ behoefte.

BricsCAD is makkelijk te leren

Iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Ja, hiervoor hebben we verschillende oplossingen: we bieden standaard trainingen om de software te leren. Daarnaast geven we ook maatwerk trainingen waarbij we enkel dat onderdeel leren waar je behoefte aan hebt.

Ja, als je tekeningen in .dwg zijn gemaakt dan kun je die gewoon openen en bewerken in BricsCAD. Zelfs templates (.dwt) of toolpalettes kun je overzetten naar BricsCAD. Als je wilt dan helpen we je hierbij.

BIM 2 werelden

Snel van 2D naar 3D.
En andersom.

In BricsCAD kun je heel eenvoudig van 2D naar 3D. Dat betekent dat je je bestaande tekeningen kunt verrijken met 3D informatie. Je hoeft niet te kiezen tussen tekenen in 2D of in 3D, je kunt het namelijk beide. In één workspace zelfs! Hierdoor is de leercurve in BricsCAD erg vlak: je start met wat je al kent, en gaandeweg verleg je je grens. Je kunt altijd terugvallen op je vertrouwde manier van tekenen.

BricsCAD is klaar
voor de toekomst

Het gebruik van open bestandsformaten in CAD-software is cruciaal voor het waarborgen van interoperabiliteit en toegankelijkheid binnen de bouwbranche. Daarom werkt BricsCAD op basis van de open standaarden .dwg en .ifc . Open formaten faciliteren naadloze gegevensuitwisseling tussen verschillende CAD-programma’s en andere softwaretoepassingen, waardoor samenwerking en integratie worden vergemakkelijkt. Ze bieden ook een zekere mate van toekomstbestendigheid, doordat ze minder afhankelijk zijn van specifieke fabrikanten of softwareversies, wat bijdraagt aan een dynamische en duurzame ontwerpworkflow.

BricsCAD wordt al gebruikt door:

Wij helpen je graag bij de overstap naar BricsCAD

Zie je op tegen een overstap? Wij helpen je! Onze ervaren CADspecialisten staan je bij vanaf de installatie tot en met het configureren van je instellingen. Ook bieden we diverse trainingen en kunnen we maatwerkoplossingen in BricsCAD voor je maken.

  • training

  • instellingen

  • maatwerk