Bespaar waardevolle tijd bij het nemen van ontwerpbeslissingen door de workflows van realtime rendering en fotorealistische rendering moeiteloos te integreren.

Realtime visualisatietools zijn tegenwoordig cruciaal voor architectonische ontwerpbureaus vanwege hun snelheid, gebruiksgemak en kostenefficiëntie. Deze tools verbeteren en communiceren je ontwerp effectief. Echter, wanneer een fotorealistische impressie nodig is, ontstaan er vaak problemen.

Zodra je ontwerp of visualisatie klaar is en je het overdraagt aan een visualisatieprofessional, begint vaak een geheel nieuwe workflow. De ontwerpscène wordt regelmatig vanaf de grond opnieuw opgebouwd, in de hoop alle ontwerpintenties te behouden. In de praktijk blijkt echter dat het ontwerp en de visualisatie zelden goed op elkaar afgestemd zijn, simpelweg omdat dit te veel moeite kost.

-> Er bestaat dus een kloof tussen realtime ontwerp en fotorealistische visualisatie.

Naadloos van Enscape naar V-Ray

Dankzij de Chaos Bridge behoort deze kloof echter tot het verleden. Architecten, ontwerpers en 3D-artiesten kunnen nu voor het eerst profiteren van een naadloze workflow die zowel snelle, realtime visualisatie als levensechte, fotorealistische rendering integreert.

Hoe dan? Heel simpel!

Enscape heeft onlangs de mogelijkheid toegevoegd om .vrscene-bestanden te exporteren, die naadloos kunnen worden ingelezen in bijna alle plugins van V-Ray. V-Ray identificeert automatisch alle contextuele informatie van Enscape, inclusief geometrie, texturen, materialen en verlichting. Dit betekent dat je moeiteloos al je ontwerpdata vanuit software zoals SketchUp, Rhino, Revit, VectorWorks of ArchiCAD (waar Enscape beschikbaar is) kunt overzetten naar een professionele renderworkflow, zonder dat er gegevens verloren gaan tijdens de overgang.

Hierdoor kan de visualisatieprofessional direct doorgaan met het verfijnen van jouw ontwerp, maar nu met de toevoeging van natuurgetrouwe belichting, realistische materiaal-lichtinteractie en een uitgebreid scala aan objecten om de visualisatie te verrijken.

Sla de brug van realtime naar fotorealisme

Zoals duidelijk wordt in de bovenstaande video, is er nu een verbinding tot stand gebracht tussen realtime en fotorealisme, waardoor de kloof tussen beide niet langer onoverbrugbaar is. Er zijn geen obstakels meer en er is geen noodzaak meer voor een herstart. De Chaos Bridge tussen Enscape en V-Ray zorgt voor een naadloze uitwisseling van gegevens tussen ontwerper en visualisatieprofessional. Hierdoor blijven de oorspronkelijke ontwerpintenties behouden en is er geen noodzaak om opnieuw ontwerpbeslissingen te nemen, aangezien deze allemaal kunnen worden afgelezen uit het initiële ontwerp!