BricsCAD Lite

De slimme keuze voor 2D ontwerp: voordelig, vriendelijke licentievoorwaarden, en de mogelijkheid om op elk moment je licentie te wijzigen.

Het populaire .dwg alternatief

BricsCAD Lite Minstens zo goed, minimaal 20% voordeliger, ook koop- en netwerklicenties

Steeds meer mensen stappen over naar BricsCAD, en dat is logisch: het werkt nagenoeg hetzelfde als AutoCAD LT, is 100% compatible, het is minimaal 20% voordeliger én het groeit met je mee. Het werkt ook op basis van .dwg en als je AutoCAD LT al kent, dan heb je BricsCAD Lite binnen een kwartier geleerd.

  • Werkt minstens zoals AutoCAD LT
  • Minimaal 20% goedkoper dan AutoCAD
  • 100% .dwg
  • Abonnement, kooplicentie, standalone en netwerklicentie
Loading...

Werk verder zoals je gewend bent met BricsCAD Lite

Iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Vergelijk BricsCAD Lite met AutoCAD (LT)

AutoCAD LT BricsCAD Lite
Native .dwg bestandsformaat V V
Ondersteuning AutoCAD commando’s V V
2D tekenen V V
Abonnement V V
LISP ondersteuning X V
Kooplicentie X V
Netwerklicentie X V
Prijs € 460,-/jr € 314/ jr (of eenmalig € 590)
BIM 2 werelden

Snel van 2D naar 3D.
En andersom.

In BricsCAD kun je heel eenvoudig van 2D naar 3D. Dat betekent dat je makkelijk vanaf je 2D licentie kunt doorgroeien naar een 3D licentie, ook gedurende de looptijd. Je hoeft niet te kiezen tussen tekenen in 2D of in 3D, je kunt het namelijk beide. In één workspace zelfs! Hierdoor is de leercurve in BricsCAD erg vlak: je start met wat je al kent, en gaandeweg verleg je je grens. Je kunt altijd terugvallen op je vertrouwde manier van tekenen.

Maximaal voordeel met netwerklicenties

BricsCAD is beschikbaar als standalone licentie, maar ook als netwerklicentie. Dat betekent dat je je licentie kunt delen met je collega’s en dat je het maximale uit BricsCAD kunt halen. Ook als je geen internetverbinding hebt is het mogelijk om je BricsCAD netwerklicentie te gebruiken.

Network licentie BricsCAD

De beste workflow voor jouw werk met BricsCAD Lite

BricsCAD past zich aan aan jouw behoeften. Naast de uitgebreide standaard features kun je onderdelen parametriseren, routines automatiseren en je workspace inrichten hoe het voor jou prettig werkt.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Detailleer zoals je gewend bent met BricsCAD Lite

BricsCAD werkt (net als AutoCAD) met model en layout (of modelspace/ paperspace). Je kunt je details direct uit je 3D model halen, in één workspace en in één tekening.

Neem contact op voor meer informatie

BricsCAD BIM

Pas je workspace naar wens aan met BricsCAD Lite

Standaard beschikt BricsCAD al over diverse workspaces. Zo kun je bijvoorbeeld veelgebruikte knoppen of sneltoetsen toevoegen, kiezen tussen een lichte of donkere modus en je eigen default templates instellen.  

Abonnement én kooplicentie, standalone én netwerk

BricsCAD biedt de ruimste keuze in licentiemodellen. Bij elke BricsCAD variant kun je kiezen tussen een kooplicentie of abonnement en tussen standalone en netwerk. Ook is het mogelijk om tussentijds je licentie te upgraden. Zo heb je op elk moment de vrijheid die je vandaag de dag nodig hebt.

Van .pdf naar .dwg en andersom met BricsCAD Lite

In BricsCAD kun je .pdf bestanden importeren en als onderlegger in je tekening gebruiken. Als het een vector-pdf is, dan kun je die zelfs direct bewerken of overtrekken in een aparte layer: de lijnen snappen dan op de lijnen in de .pdf. Het native bestandsformaat in BricsCAD is .dwg, maar je kunt ook gemakkelijk exporteren naar bijvoorbeeld .pdf of .dxf.

Neem contact op voor meer informatie

Nooit meer zonder de Quad!

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

Copy Guided

Copy Guided is een erg handige feature in BricsCAD: hiermee kun je gekopieerde entiteiten automatisch uitlijnen met relevante geometrie, met behulp van tijdelijke guidelines. Kopieer je een deur naar een andere muur? Dan zorgt BricsCAD automatisch voor de uitsparing in de muur. 

Tool palettes BricsCAD

Pas je Tool Palettes aan zoals je wilt met BricsCAD Lite

Met de handige Tool Palettes in BricsCAD heb je snel toegang tot de zaken die je veel gebruikt, zoals commando’s of hatchpatronen. Via een XTP file kun je zelfs je bestaande Tool Palettes importeren in BricsCAD!

Neem contact op voor meer informatie