SketchUp 2024: visueler en productiever dan ooit

Trimble heeft zojuist de officiële lancering van SketchUp 2024 aangekondigd. Met de nieuwste toevoegingen belooft SketchUp 2024 een nog betere visuele ervaring en productiviteit dan voorheen.

Je kunt SketchUp 2024 downloaden via deze link.

Hier vind je een overzicht van de verbeteringen in deze nieuwe versie:

Ambient occlusion
Deze nieuwe stijlinstelling legt visueel de nadruk op hoeken en randen, waardoor de diepte en realisme in de interface van SketchUp worden verhoogd. Deze stijl is nu ook beschikbaar in LayOut en op iPad.

Trimble Connect Integratie
Deze is nu naadloos geïntegreerd binnen de desktopapplicatie, waardoor je direct toegang hebt tot jouw cloudopgeslagen bestanden. Bestandsvoortgang wordt behouden en versiegeschiedenis wordt automatisch bijgewerkt in Trimble Connect.

Eenvoudig modellen delen via link
Deel moeiteloos view-only modellen met collega’s en klanten, zonder dat zij de software hoeven te installeren. De link opent automatisch in hun browser.

Scan to Design op SketchUp for iPad
Scan bestaande ruimtes en zie hoe SketchUp jouw scangegevens omzet in schone, georganiseerde 3D-geometrie, waardoor je direct een startpunt voor een conceptueel ontwerp creëert.

Grondmesh in Scan Essentials (alleen Studio)
Transformeer terreinpuntenwolken snel en efficiënt in nauwkeurige grondmeshes, gebaseerd op vier vlakken, met een resolutie naar keuze. De Ground Mesh-tool haalt automatisch terreininformatie op uit volledige, gesegmenteerde of geclassificeerde puntenwolken. Kies tussen Fit Cloud, Rectangular en Bounded voor optimale aanpassingsopties.

Toevoegen van Locaties
Maak het proces van het integreren van terrein in je model eenvoudiger. Pas de dichtheid van contouren en vlakvulling aan naar jouw behoeften met een handige schuifregelaar. Selecteer een lagere dichtheid voor snellere bestanden met minder zwaarte, of een hogere dichtheid voor meer gedetailleerde en precieze terreinweergave.

Nieuwe Grafische Engine voor SketchUp
Ontdek aanzienlijke snelheidsverbeteringen bij het herladen en laden van modellen tijdens het draaien, zoomen en pannen. Pas de nieuwe engine eenvoudig aan op basis van je hardware en systeemvoorkeuren.

Nieuwe Grafische Engine voor LayOut (LABS)
De vernieuwde grafische engine van LayOut maakt gebruik van een moderne infrastructuur voor het tekenen van SketchUp en LayOut elementen, wat de prestaties bij bestandsnavigatie en reactiesnelheid aanzienlijk verbetert.

Conceptmodus in LayOut
Door de Conceptmodus in LayOut te activeren, verbeter je de snelheid en reactievermogen tijdens het navigeren of tekenen in je bestanden, vooral bij zwaardere en complexere projecten.

IFC4-Updates
Maak gebruik van verbeterde mapping naar IFC-classificatie-attributen en behoud modellen met uitgebreide gegevens voor verbeterde projectprestaties en BIM-exportmogelijkheden.

Nieuwe 3D-bestandsindelingen
Geniet van ondersteuning voor het importeren en exporteren van USDZ- en gITF-bestandsindelingen.

Versieloos
Je hoeft nu in SketchUp en LayOut niet langer ‘Opslaan als’ te gebruiken om documenten te openen die zijn gemaakt in 2022 of latere versies.