BricsCAD: de revolutie in CADsoftware

Hét alles-in-één ontwerpplatform met maximale uitwisselbaarheid. Ontwerp wat je wilt, op een manier die je al kent. Gebruik slimme intuïtieve tools, voltooi je werk sneller en beperk je bestandsomvang.

De kracht van 100% .dwg

BricsCAD werkt op basis van het open .dwg bestandsformaat. En daarnaast is BricsCAD (afhankelijk van de versie) compatible met dxf, dwt, dgn, stl, rvt en ifc. Deze bestanden kun je niet alleen bekijken maar ook wijzigen en exporteren. Je kunt zelfs in één tekening meerdere bestanden laten samen komen en verschillende tekeningen met elkaar (automatisch) laten vergelijken.

BricsCAD
is  makkelijk
te leren

Uitwisselen
van bestanden
is heel eenvoudig

Bouw, werktuigbouw
en civiel
Alles in één

2D én 3D
in één vertrouwde
omgeving

Besparen op
CAD-software

aantrekkelijke prijzen

Licentievrijheid
standalone, netwerk,
koop of abonnement

Vrijheid en compatibiliteit met BricsCAD

Alle versies van BricsCAD werken standaard op basis van .dwg. Dus of je nu bouwkundig of werktuigbouwkundig tekent: alles is .dwg. Daarmee heb je een zeer uitwisselbare tekening (bijna alle CADsoftware ondersteunt .dwg) én het is mogelijk om in één tekening bouwkundig, werktuigbouwkundig en civiel te tekenen.

BricsCAD Ultimate is makkelijk te leren

Iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

BricsCAD voor elke branche:

Bouw

Bekijk oplossingen

Architectuur

Bekijk oplossingen

Werktuigbouw

Bekijk oplossingen

Welke software gebruik je nu?

Klantcases

Lees hier hoe andere klanten onze software gebruiken.

Blogs

Handige weetjes en tutorials over werken met BricsCAD