AutoCAD (LT) alternatief

Minstens zo goed, meer dan 50% voordeliger, ook koop- en netwerklicenties.

Steeds meer mensen stappen over naar BricsCAD hét alternatief voor AutoCAD, en dat is logisch: Het werkt nagenoeg hetzelfde als AutoCAD, is 100% compatibel, minimaal 50% voordeliger én het groeit met je mee. Het werkt ook op basis van .dwg en als je AutoCAD al kent, dan heb je BricsCAD binnen een kwartier geleerd.

  • Werkt minstens zoals AutoCAD
  • Minimaal 50% voordeliger dan AutoCAD
  • 100% .dwg
  • Abonnement, kooplicentie, standalone en netwerklicentie
Loading...

Het beste alternatief als je AutoCAD gewend bent

Iedereen die BricsCAD als alternatief voor AutoCAD gebruikt is verrast over de gelijkenis: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD. Lees nog even verder, want BricsCAD is veel meer dan een goedkope AutoCAD licentie!

Vergelijk BricsCAD met AutoCAD

AutoCAD BricsCAD Pro
Native .dwg bestandsformaat V V
Ondersteuning AutoCAD commando’s V V
2D tekenen V V
3D Modelleren V V
Abonnement V V
LISP ondersteuning V V
Kooplicentie X V
Netwerklicentie X V
Prijs € 1.935,-/jr € 677/ jr (of eenmalig € 1.265)
BIM 2 werelden

Snel van 2D naar 3D.
En andersom.

In BricsCAD kun je heel eenvoudig van 2D naar 3D. Dat betekent dat je makkelijk vanaf je 2D licentie kunt doorgroeien naar een 3D licentie, ook gedurende de looptijd. Je hoeft niet te kiezen tussen tekenen in 2D of in 3D, je kunt het namelijk beide. In één workspace zelfs! Hierdoor is de leercurve in BricsCAD erg vlak: je start met wat je al kent, en gaandeweg verleg je je grens. Je kunt altijd terugvallen op je vertrouwde manier van tekenen.

Maximaal voordeel met netwerklicenties

BricsCAD is beschikbaar als standalone licentie, maar ook als netwerklicentie. Dat betekent dat je je licentie kunt delen met je collega’s en dat je het maximale uit BricsCAD kunt halen. Ook als je geen internetverbinding hebt is het mogelijk om je BricsCAD netwerklicentie te gebruiken.

Network licentie BricsCAD

De beste workflow voor jouw werk

BricsCAD past zich aan aan jouw behoeften. Naast de uitgebreide standaard features kun je onderdelen parametriseren, routines automatiseren en je workspace inrichten hoe het voor jou prettig werkt.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Detailleer zoals je gewend bent

BricsCAD werkt (net als AutoCAD) met model en layout (of modelspace/ paperspace). Je kunt je details direct uit je 3D model halen, in één workspace en in één tekening.

Neem contact op voor meer informatie

BricsCAD BIM

Pas je workspace naar wens aan

Standaard beschikt BricsCAD al over diverse workspaces. Zo kun je bijvoorbeeld binnen je tekening switchen van 3D naar 2D design. Ook kun je veelgebruikte knoppen of sneltoetsen toevoegen, kiezen tussen een lichte of donkere modus en je eigen default templates instellen.  

Abonnement én kooplicentie, standalone én netwerk

BricsCAD biedt de ruimste keuze in licentiemodellen. Bij elke BricsCAD variant kun je kiezen tussen een kooplicentie of abonnement en tussen standalone en netwerk. Ook is het mogelijk om tussentijds je licentie te upgraden. Zo heb je op elk moment de vrijheid die je vandaag de dag nodig hebt. Kortom: een ideaal alternatief voor AutoCAD.

Moeiteloos pointclouds importeren

Je kunt gemakkelijk pointclouds importeren in je .dwg-tekening. BricsCAD ondersteunt namelijk de meest courante bestandsformaten zoals LAS, PTX, PTS, RCS, RCP en E57. En er zijn nog meer tools beschikbaar: zo kun je pointclouds croppen, snappen op elk punt in de pointcloud en er zijn tools om je cloudgegevens verder te verrijken.

Neem contact op voor meer informatie

pointclouds importeren

Nooit meer zonder de Quad!

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

3d party applicaties

In de appstore van Bricsys (de makers van BricsCAD) zijn inmiddels meer dan 400 3d party applicaties beschikbaar. Deze variëren van rendersoftware tot civiele tools die je aan BricsCAD kunt toevoegen.

Bekijk de appstore

Tool palettes BricsCAD

Pas je Tool Palettes aan zoals je wilt

Met de handige Tool Palettes in BricsCAD heb je snel toegang tot de zaken die je veel gebruikt, zoals commando’s of hatchpatronen. Via een XTP file kun je zelfs je bestaande Tool Palettes importeren in BricsCAD!

Neem contact op voor meer informatie