IFC viewer en meer!

Bekijk, bewerk en deel IFC bestanden waar en wanneer je wilt 

Het IFC-bestandsformaat biedt aanzienlijke voordelen in de bouwsector. Het zorgt voor naadloze interoperabiliteit tussen verschillende softwaretoepassingen, wat leidt tot foutvermindering en efficiënte samenwerking. Veel bouwbedrijven hebben slechts beperkte informatie uit een IFC-bestand nodig waardoor een IFC-viewer vaak volstaat.

CADkoop biedt meerdere mogelijkheden voor IFC-bestanden: van een eenvoudige (maar functionele) viewer tot en met clash-detection.

IFC viewen

IFC bewerken

IFC combineren

IFC clash detection

IFC delen

Een goede basis voor jouw IFC-bestanden

Uit ervaring weten we dat als een (bouw) bedrijf om een IFC-viewer vraagt, dat er vaak een bredere behoefte is. Bijvoorbeeld om bepaalde onderdelen uit het BIM-model te kunnen halen, of om van het 3D-model een 2D tekening te genereren. Neem gerust contact met ons op om de meest passende oplossing te bespreken, of plan een vrijblijvende demo in.

Verschillende oplossingen

Op basis van jouw wensen hebben we verschillende oplossingen voor het bekijken, bewerken en delen van IFC-bestannden:

SketchUp Pro

Trimble Connect

BricsCAD

Bricsys 24/7

IFC-bestanden bekijken waar je maar wilt

Zoek je een oplossing om snel en makkelijk IFC-bestanden te bekijken? Dan zou je eens kunnen kijken naar Bricsys 24/7 of Trimble connect. Beide platformen zijn cloud-based en bieden je de mogelijkheid om je bestanden op te slaan en te raadplegen waar en wanneer je maar wilt.

Bestanden delen met de buitenwereld

Elk bouwbedrijf weet hoe belangrijk het is om je bestanden te kunnen delen met bijvoorbeeld opdrachtgevers of onderaannemers. Het werken met open bestandsformaten zoals IFC en .dwg is hier een eerste belangrijke stap in. Vervolgens is versiebeheer en het ontsluiten van de bestanden met de buitenwereld essentieel. Voor beide aandachtsgebieden hebben wij verschillende oplossingen. Neem contact met ons op voor een passend en vrijblijvend advies.

Network licentie BricsCAD

De oplossingen die wij bieden worden onder andere gebruikt door:

2D informatie uit 3D (BIM) modellen

Vaak worden IFC-modellen (3D BIM-modellen) gebruikt om 2D informatie uit te halen, zoals aanzichten of doorsnedes. Wij kunnen je helpen met een handige workflow hiervoor. Dat kan cloudbased met een IFC viewer, maar eventueel ook met een desktop applicatie zoals BricsCAD of SketchUp.

BricsCAD BIM

Training en ondersteuning

Is dit je eerste stap naar BIM en/ of 3D modelleren? Dan helpen we je graag met de benodigde training en ondersteuning. We bieden standaard (BIM-)trainingen, maar we kunnen ook een maatwerk training samenstellen, specifiek voor het onderwerp wat je met je team wilt leren.

Bekijk standaard BricsCAD trainingen

Bekijk standaard SketchUp trainingen