License Server versie 5.0 biedt licenties voor de Chaos Group-producten zonder dat er fysieke apparaten op je machine hoeven te worden aangesloten. Hiermee kun je gemakkelijk meer licenties activeren direct na de aankoop en kun je offline blijven terwijl je je producten gebruikt wanneer dat nodig is. Het is nog steeds compatibel met bestaande USB-dongles, voor het geval u je licenties op deze manier moet gebruiken.

Interface

De License Server-interface is toegankelijk via een webbrowser. Zie de License Server Interface-pagina voor meer informatie.

Installatie

Standaard biedt het V-Ray for SketchUp-installatieprogramma License Server-installatie. Zie de installatiepagina voor meer informatie.

Als je de License Server afzonderlijk moet installeren, raadpleeg je de pagina Install License Server voor meer informatie over het proces. Dit omvat het gebruik van je Chaos Group-account om overal online toegang te krijgen tot je aangeschafte licenties.

Activatie

Om je licenties te activeren, ga je naar 127.0.0.1:30304 met je webbrowser en klikt u op SIGN IN in het menu ONLINE LICENSING. Je wordt vervolgens gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Zodra de activering is gelukt, kun je de lijst met beschikbare licenties zien op de homepage van License Server.

Offline activatie en licentiegebruik – aanbevolen voor apparaten zonder toegang tot internet

 

Je kunt je License Server ook zonder internetverbinding activeren. Download hiervoor een activeringsverzoekbestand van je licentieserver. Gebruik een andere machine met internetverbinding om in te loggen met je Chaos Group-account op my.chaosgroup.com en upload het activeringsverzoekbestand. Dit genereert een activeringsbestand. Upload het activeringsbestand naar je licentieserver om het te activeren. Om de bestanden van de computer zonder internetverbinding naar die met te verplaatsen, kun je een USB-apparaat gebruiken.

Zie ook de pagina Licenties lenen voor offline gebruik voor meer informatie.

USB dongel gebruik

Met het licentiesysteem kun je vanaf elke computer seats gebruiken die aan je Chaos Group-account zijn gekoppeld. Als je een USB-dongle met productlicenties van Chaos Group op je computer hebt aangesloten, kun je deze gebruiken met de License Server. Zie de pagina Dongle-gebruik voor meer informatie over dit proces.

LET OP: Als u een dongle-licentie gebruikt die is verbonden met de License Server, dan heb je alleen toegang tot de dongle-licenties op de machine waarmee de dongle is verbonden. Je hebt geen toegang tot dongle-licenties via internet op een andere machine die is aangemeld bij de License Server.

Settings

In de meeste situaties is het niet nodig om de instellingen voor het online licentiesysteem aan te passen. Maar als je iets moet aanpassen, zoals je verbindingsinstellingen omdat je een proxyserver gebruikt, kun je deze vinden in het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van de License Server-webpagina. Zie de pagina Advanced Settings voor meer informatie over welke instellingen vanuit dit gebied kunnen worden aangepast.