In deze blog lees je de stappen die nodig zijn om je V-Ray licentie te activeren.

1. Je krijgt de licentieovereenkomst te zien. Neem even de tijd om het te lezen. Klik op Ik ga akkoord om door te gaan.

2. In dit scherm kunt je selecteren voor welke SketchUp-versie u V-Ray wilt installeren. U kunt meer dan één versie tegelijk kiezen.

Klik op de knop Install om door te gaan met de standaardinstallatie. Als je je V-Ray-installatie moet aanpassen, drukt je op de knop Advanced. Met de geavanceerde installatie kun je kiezen of je de License Server, V-Ray Swarm en Chaos Cloud-client wilt installeren en kun je de License Server-machine specificeren.

3. Het installatieprogramma controleert eerst of er toepassingen worden uitgevoerd en vraagt je deze te stoppen, als die er zijn. Vervolgens worden alle oude versies automatisch verwijderd.

4. Je installatie is voltooid. Op het laatste scherm bevindt zich de optie voor het verzamelen van gebruiksstatistieken. Volg de link voor meer informatie over de Chaos Group-telemetrie. Je kunt ook de optie Open the release notes file inschakelen om het bestand met release-opmerkingen na de installatie te openen.

Check je license

Zodra de installatie van License Server is voltooid, word je doorverwezen naar de lokale host van License Server (127.0.0.1:30304) om je aan te melden en deze te activeren.

LET OP:

De License Server zal het installatieproces om twee redenen overslaan:

  1. Als het een eerdere installatie van de online licentieserver op je computer detecteert.
  2. Als je kiest voor de optie Remote V-Ray licentieserver op het netwerk.

 

Voor meer informatie: raadpleeg deze pagina van Chaos Group.