Verfijn jouw ontwerpen en werk slimmer

V-Ray 6, update 1 is gelanceerd met als doel gebruikers de mogelijkheid te geven om nog meer realisme aan hun ontwerpen toe te voegen, hun renders te verfijnen en beter dan ooit tevoren samen te werken. Deze update biedt een scala aan verbeteringen voor ontwerpers en artiesten. Met V-Ray 6, update 1 kunnen gebruikers profiteren van verbeterde compatibiliteit tussen V-Ray en Enscape, waardoor ze naadloos kunnen werken met beide softwarepakketten. Bovendien is er een verbeterde V-Ray-stickerfunctie toegevoegd, waarmee stickers en labels kunnen worden toegevoegd aan zelfs de meest complexe oppervlakken. Daarnaast zijn er verbeterde materialen beschikbaar gesteld, evenals nieuwe animatiemogelijkheden. Deze update heeft nog veel meer te bieden, waardoor gebruikers hun creatieve potentieel kunnen maximaliseren en verbluffende resultaten kunnen bereiken.

Breng jouw Enscape-ontwerpen naar het volgende niveau van fotorealisme

Betere compatibiliteit met Enscape

Met de nieuwste update kan je moeiteloos jouw Enscape-wolken naar V-Ray brengen. Je kunt eenvoudig de configureerbare activa, belichting en omgevingsinstellingen van Enscape overzetten naar V-Ray, waardoor je jouw ontwerp kunt blijven verfijnen en het naar het hoogst mogelijke niveau van fotorealisme kunt brengen.

Breng jouw ontwerpen naar een hoger niveau

Sticker cilindrische projectie

Voeg eenvoudig stickers, etiketten en meer toe aan de kromming van het oppervlak van flessen, potten, kopjes, blikjes of andere cilindrische voorwerpen. Pas de projectie van de sticker met slechts een paar klikken aan de ronding van het oppervlak van het object aan. Je kunt de sticker ook automatisch op maat maken op basis van een textuur uit verschillende bronnen.

Verplaatsing van de sticker

Gebruik V-Ray Decal om verplaatsing toe te voegen aan elk oppervlak voor nog meer effecten, zoals realistische gebarsten muren, rotsen, gecorrodeerd metaal, reliëfletters en meer.

Verbeterde procedurele clouds

Met de introductie van de V-Ray Sky contrails-laag heb je nu de mogelijkheid om vliegtuigcontrails in jouw ontwerp te simuleren, waardoor de mogelijkheden voor realisme en artistieke expressie worden vergroot.

Sticker additieve hobbel

Blend oppervlak en decal hobbels in een mum van tijd. Breng jouw productontwerpen naar een nieuw niveau van realisme met levensechte stickers, labels, logo’s in reliëf, letters of een ander hobbelig oppervlak.

Verbeterd V-ray materiaal

Creëer in een mum van tijd emissieve en semi-emissieve materialen met de nieuwe parameters voor zelfverlichting die zijn toegevoegd aan het generieke V-Ray-materiaal.

V-ray GPU-Mesh clipper-ondersteuning

esh-clippers worden nu volledig ondersteund door de GPU-engine – zowel CUDA als RTX. Render complexe cutaways en secties met elk mesh-object

Stroomlijn jouw workflow

Uitgebreide animaties

Dankzij de toegevoegde animatiemogelijkheden kan je nu opengewerkte animaties creëren en renderen met behoud van de juiste zichtbaarheid van objecten.

Toegang tot meer middelen

Verrijk jouw projecten eenvoudig met een uitgebreide selectie aan kant-en-klare patronen. Met de toevoeging van Enmesh-voorinstellingen van Chaos Cosmos kan je nu moeiteloos door de beschikbare opties bladeren en deze direct importeren in jouw project.

Verfijn jouw render in een mum van tijd

Maskeren voor lenseffecten

Om jouw postproductiecontrole te versterken, hebben we maskerondersteuning toegevoegd voor lenseffecten. Hiermee kan je specifieke lichten en materialen selecteren en lenseffecten toepassen op die specifieke elementen. Dit stelt je in staat om nog meer controle te hebben over het uiterlijk van jouw renders tijdens de nabewerking.

V-ray ligt materiaal nabewerken

Fine-tune V-Ray Emissive Materials met behulp van LightMix. Met meer controle dan ooit tevoren kun je nu zelfverlichtende objecten in je scène bewerken, zelfs nadat je hebt gerenderd.

Voorbeeld van een panaromabeeld

Verken en verfijn jouw 360° sferische renders rechtstreeks in de V-Ray Frame Buffer. In de panoramamodus wordt de voorbeelduitvoer gepresenteerd als een mono-afbeelding, waardoor het eenvoudig is om bewerkingen uit te voeren.

Werk samen terwijl je creëert

Visuele annotaties van cloud collaboration

Breid jouw mogelijkheden uit en beperk je niet tot woorden alleen. Met de nieuwste update kan je nu lijnen, pijlen en een verscheidenheid aan andere vormen toevoegen om jouw ideeën duidelijk over te brengen. Met deze toevoegingen kan je visuele elementen gebruiken om jouw communicatie te versterken en jouw concepten nog beter te illustreren.

Versiebeheer voor cloud collaboration

Faciliteer een efficiënt besluitvormingsproces door het uploaden en delen van verschillende versies van jouw bestanden voor beoordeling. Hiermee kunnen teamleden en klanten jouw werk vergelijken en evalueren, waardoor waardevolle feedback wordt verkregen. Door deze functionaliteit toe te staan, bevorder je een gestroomlijnd en collaboratief proces dat resulteert in betere beslissingen en een verbeterde samenwerking.