Wil je een keuze maken tussen diverse CAD pakketten, dan zal je toch minstens moeten weten wat ze voor je kunnen doen. Laten we het anders zeggen, je wilt snel en effectief kunnen tekenen. Daar heb je verschillende functionaliteiten voor nodig. De vraag is dan welk pakket voldoet aan mijn wensen.
Daarom een overzichtelijke pagina met de vergelijking tussen AutoCAD LT, AutoCAD, BricsCAD Classic en BricsCAD Pro en  bricsCAD Platinum.

Enkele voorbeelden

Ben je gewend om te tekenen met AutoCAD LT, maar wil je toch parametrisch kunnen werken, dan ben je beter uit met BricsCAD Classic. Een ander voorbeeldje: Heb je behoefte aan LISP routines, maar werk je verder 2D, ook dan is BricsCAD Classic de beste software voor je. Ben je met een wisselend team bezig met 2D tekenwerk, dan kan de netwerkversie van BricsCAD Classic de beste oplossing voor je zijn.
Wil je 3D ontwerpen, en in 3D relaties vast leggen op je solids, dan is BricsCAD Platinum de beste oplossing.

Overzichtstabel

AutoCAD LT AutoCAD BricsCAD Lite BricsCAD Pro
Native DWG bestandsformaat V V V V
Bekende 2D CAD functionaliteit V V V V
Dynamic Blocks V V V * V *
Cloudconnectiviteit V V V V
Netwerklicenties mogelijk X X V V
Kooplicenties X X V V
Volledige LISP, VBA, ARX & .NET ondersteuning X V V Lisp only V
Toegang tot externe applicaties X V X V
3D direct modelleren X V X V
Rendering, materialen en belichting X V X V
Vrije-vorm 3D modelling X V X V
2D Constraints X V V V
3D Constraints X X X V
3D modelleren met assemblages X X X V
3D MCAD Data Exchange X X X V **

* Dynamic Blocks:
In AutoCAD LT heb je de mogelijkheid om Dynamic Blocs te maken en gebruiken. In de volledige AutoCAD versie komt daar een andere manier van werken bij: Parametrisch tekenen. In BricsCAD is dat veel eenvoudiger gemaakt. Zowel in BricsCAD Classic als de andere versies kun je gewoon parametrisch tekenen. Ook in blokken! Hiermee zijn de Blocks dus zeker dynamisch, maar anders dan bij Autodesk.
Als je een tekening met Dynamic Blocks in BricsCAD opent, kun je meestal die blokinstanties bewerken. Je kunt geen Dynamic Blocks aanmaken of bewerken in BricsCAD.
In plaats van dynamische blok functionaliteit, richt BricsCAD zich volledig op parametrics. Hiermee kun je zowel 2D- als 3D-blokdefinities maken met dezelfde set tools en workflow.

** 3D MCAD Data Exchange:
Geactiveerd met de additionele Communicator voor BricsCAD module.