De nieuwe BricsCAD® V24.2 release bevat een aantal nieuwe tools die het omgaan met GIS-data en TIN surface in BricsCAD vereenvoudigen. Je versnelt hiermee je workflows en het verbetert de gebruikerservaring. Laten we eens kijken naar de nieuwe en verbeterde tools en de functies voor civiele en survey gebruikers!

Nieuwe Ondersteuning voor het Importeren van GIS Data uit een Geodatabase

Een interessante ontwikkeling voor GIS-data beheer: BricsCAD® V24.2 biedt nu ondersteuning voor het importeren van GIS-data rechtstreeks uit bestandsgebaseerde geodatabases. Je kunt nu meerdere datalagen beheren binnen een enkel GDB-bestand, waardoor de 2 GB limiet voor shapefile-attributentabellen wordt omzeild. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het omgaan met complexe ruimtelijke data en het stroomlijnt het databeheerproces aanzienlijk.

Door de nieuwe update is ook het importproces voor shapefiles vereenvoudigd, zodat je nu direct een map kunt selecteren en BricsCAD laat zien welke bestanden je al in je tekening hebt geladen.

BricsCAD® V24.2 gaat nog een stap verder in het bewerken van GIS-data door het formaat van velden van bestaande GIS-lagen te kunnen bewerken. Hierdoor verbetert de duidelijkheid en bruikbaarheid van de data. BricsCAD heeft ook clip-polygonen geïntroduceerd voor gerichte data-import. De verbeterde toegankelijkheid van GIS-attributengegevens in het propertypanel maakt databeheer efficiënter en gebruiksvriendelijker.

Nieuwe Workflows en Gebruikerservaring voor TIN Surfaces en Punten

De V24.2 update introduceert verbeteringen die specifiek zijn ontworpen om je workflows te versnellen en je algehele gebruikerservaring te verbeteren! Civiele en survey gebruikers zullen het verschil merken bij het gebruiken van TIN surfaces en point groups. De vernieuwde gebruikersinterface beschikt over intuïtieve dialoogvensters om point group en TIN surfaces efficiënter dan ooit te maken. Deze dialoogvensters vereenvoudigen het creëren en beheren van point groups, waardoor je gemakkelijk beschrijvingen kunt toevoegen, punten kunt selecteren en een filtervak kunt gebruiken voor efficiënte organisatie.

De nieuwe dialoogvensters in BricsCAD V24.2 biedt bewerkingsmogelijkheden voor taken zoals hoogte aanpassing, buitenrandbeheer, het toevoegen van breeklijnen en het gericht verwijderen van punten binnen een TIN surface. Deze verbeteringen zijn bedoeld om fouten te verminderen en herstelwerk te voorkomen.

BricsCAD® V24.2 levert betere tools voor civiel ingenieurs en landmeters, ontworpen om GIS-databeheer en TIN surface workflows te optimaliseren. Met geavanceerde ondersteuning voor het importeren van GIS-data uit geodatabases, verbeterde datamanipulatietools en een gebruiksvriendelijke interface voor het beheren van TIN surface en  points, zal BricsCAD® V24.2 je workflows verbeteren en ervoor zorgen dat data nauwkeuriger, vollediger en gebruiksvriendelijker is.

Download deze nieuwste versie!

Deze update is gratis beschikbaar voor gebruikers met een lopende subscription of maintenance. Je kunt BricsCAD V24.2 downloaden via deze link.