Ondanks de mogelijkheden in 3D zijn er nog steeds veel bedrijven die in 2D werken. Vaak is er geen tijd om over te stappen, of is er nog niet een directe noodzaak.

BricsCAD maakt de stap naar 3D makkelijk

BricsCAD biedt een laagedrempelige manier om de overstap naar 3D te maken. Je kunt namelijk verder werken op de manier die je gewend bent, en je kunt doorgroeien op het moment dat het goed uitkomt. De eenvoudigste licentie van BricsCAD is BricsCAD Lite. Dit zou je kunnen zien als de tegenhanger van AutoCAD LT, met daarbij de ondersteuning voor LISP en de mogelijkheid voor netwerklicenties. Als je overstapt van AutoCAD LT naar BricsCAD Lite, dan verandert er qua werkwijze niet direct veel:

  • Je blijft in .dwg werken
  • Je kunt dezelfde commando’s gebruiken
  • BricsCAD heeft bijna dezelfde iconen
  • De sneltoetsen zijn hetzelfde

 

De iconen en de userinterface zien er in BricsCAD vertrouwd uit. Ook de commando’s zijn hetzelfde.


Werk verder waar je mee bezig was

BricsCAD werkt op basis van het universele .dwg-formaat. Dat betekent dat het 100%  compatible is van en naar AutoCAD LT. De tekeneningen waar je mee bezig was kun je dus gewoon openen en verder bewerken in BricsCAD, op de manier die je gewend was.

Groei wanneer je er aan toe bent

Ben je klaar voor de stap naar 3D? Dan kun je op elk moment je licentie inruilen voor een hogere versie. Je investering behoudt op die manier zijn waarde. Bovendien biedt BricsCAD veel vrijheid qua licentievormen: kooplicentie of abonnement en netwerklicentie of standalone. Hierbij heb je keuze in de verschillende licentievormen.

Kies de licentie die bij je past

Naast de licentievormen zijn er ook verschillende varianten in BricsCAD:

  • BricsCAD Pro voor algemeen teken en 3D modelleerwerk
  • BricsCAD BIM voor bouw en architectuur
  • BricsCAD Mechanical voor werktuigbouw
  • BricsCAD Ultimate bevat alle features van BricsCAD BIM en BricsCAD Mechanical

Schakel terug als je daar behoefte aan hebt

Ben je overgestapt naar 3D en wil je terugvallen op je huidige manier van tekenen? Geen probleem! Je kunt in je BricsCAD Pro, BIM, Mechanical en Ultimate altijd terug naar de 2D-modus. Ook kun je je menu/ ribbon aanpassen en specifieke functies aan- of uitzetten.

Ben je benieuwd geworden naar BricsCAD? Probeer BricsCAD 30 dagen gratis!