Het is zover!

Enscape voor Mac is nu beschikbaar voor Rhino 7 (Rhino 8 volgt later).

Voor Rhino-gebruikers die streven naar een versnelde aanpak van alle ontwerpaspecten, en de mogelijkheid willen om snel real-time renders te creëren.

In dit artikel zullen we uitleggen waarom architecten en ontwerpers Enscape gebruiken voor ontwerpvisualisatie, de functies bespreken die je kunt verwachten in de nieuwe Enscape voor Mac in Rhino, en kijken naar de hardwarevereisten.

Snelle real-time rendering

Enscape is een ontwerp-workflow-tool voor real-time rendering. Het biedt Rhino-gebruikers snel toegang tot real-time rondleidingen en hoogwaardige visualisaties. Deze zijn ideaal voor dagelijkse ontwerpevaluaties en helpen alle betrokken partijen snelle ontwerpbeslissingen te nemen.

Direct bruikbare 3D-middelen

Enscape wordt geleverd met een ingebouwde bibliotheek met duizenden low-poly modellen. Deze renderklare 3D-middelen kunnen rechtstreeks in Rhino worden geplaatst om je te helpen de juiste uitstraling voor elk project te krijgen zonder urenlang te hoeven zoeken naar modellen.

Kies uit accessoires, vegetatie, mensen, meubels, voertuigen en nog veel meer.

Zo eenvoudig, iedereen kan het gebruiken

Enscape is extreem eenvoudig te gebruiken; zelfs nieuwe gebruikers met weinig of geen ervaring op het gebied van visualisatie kunnen direct beginnen met visualiseren. De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief, wat betekent dat je geen uren hoeft te besteden aan het leren navigeren en gebruiken van de tool.

100% integratie in Rhino

Enscape is volledig geïntegreerd in Rhino, wat betekent dat alle wijzigingen onmiddellijk worden gesynchroniseerd en zichtbaar zijn aan beide zijden, zowel in het modelleringsplatform als in het renderingsvenster. Dit biedt de snelste en eenvoudigste manier om te visualiseren tijdens het ontwerpproces.

Meeslepende ervaringen voor iedereen

Web standalones en panoramatours helpen klanten elk hoekje van een project te begrijpen via een realistische, meeslepende omgeving. Het is ook mogelijk om batchrendering uit te voeren en stilstaande visualisaties te exporteren om te delen met je ontwerpteams en klanten.

Welke functies zijn beschikbaar voor ontwerpers?

Enscape voor Mac op Rhino biedt een scala aan functies die het ontwerpvisualisatieproces ondersteunen.

Van de Material Editor tot projectpanorama’s en QR-codes, bekijk welke ingebouwde functionaliteit je kunt benutten om je visualisaties te ontwikkelen en communiceren.

Beschikbaar met Enscape voor Mac

Real-time visualisatie: Bekijk je Rhino-project als een gerenderde 3D-visualisatie in real-time. Alle wijzigingen die je aanbrengt in je model kunnen onmiddellijk worden gevisualiseerd.

Real-time rondleiding: Loop en vlieg door je gerenderde projecten en verken elke hoek. Tweepunts- en orthogonale perspectieven zijn beschikbaar.

Visuele instellingen: Verfijn je scènes door beeld-, rendering- en atmosfeerinstellingen aan te passen, waaronder verlichting en wolkdichtheid.

Asset bibliotheek: Kies uit meer dan 3.800 hoogwaardige, low-poly 3D-assets om in je project in te voegen. Selecteer uit een scala aan mensen, voertuigen, vegetatie, meubels, accessoires en nog veel meer.

Video editor: Maak animaties van je projecten met de Enscape Videobewerker.

Export opties: Exporteer en deel je visualisaties eenvoudig. Kies uit stilstaande renders, 360-graden panorama’s en op zichzelf staande webbestanden.

QR-codes: Maak scanbare QR-codes om mobiele gebruikers de mogelijkheid te bieden je project onafhankelijk te verkennen.

Panorama tours: Begeleid kijkers door je project met een samengestelde panorama tour.

Batch rendering: Render meerdere scènes tegelijkertijd met batch rendering.

Varianten van assets: Blader door varianten om de juiste assets voor je project te vinden.

Offline Asset bibliotheek: Download de Enscape asset bibliotheek en sla deze lokaal op je machine op om de laadtijd te versnellen.

Materiaalbibliotheek: Verander snel een oppervlak door een van de hoogwaardige materialen te selecteren die vooraf zijn geladen in Enscape.

Materiaalbewerker: Verhoog de realistische weergave van materialen door de basisattributen zoals kleur, ruwheid en transparantie te bewerken.

Wat zijn de hardwarevereisten?

Dit zijn de hardwarevereisten die we aanbevelen voor het gebruik van Enscape voor Mac:

Minimale hardware: MacBook Air (M1, 2020) met 16 GB Unified Memory. Dit is de minimale Apple silicon-hardware die nodig is om de 3D-renderingsoftware van Enscape voor Mac te gebruiken.

Aanbevolen hardware: MacBook Pro (2022), M2 Max, met 64 GB Unified Memory. De minimaal vereiste macOS-versie is Monterey 12.6.