Wat is er nieuw?

Introductie:

Enscape 4.0 is ontwikkeld om een ​​geünificeerde ervaring over verschillende platforms te creëren. macOS-gebruikers kunnen nu werken met het gemak en de snelheid van een volledige ontwerp- en visualisatieworkflow, net als hun Windows-tegenhangers.

Deze nieuwe versie markeert de basis voor de toekomst. Het onthult een vernieuwde codebasis met verbeterde infrastructuur en technische basis om stabiliteit en prestaties te verhogen. Het versterkt de interoperabiliteit tussen producten binnen het Chaos-ecosysteem en maakt het mogelijk om beide besturingssystemen gelijktijdig te ontwikkelen.

Enscape voor Mac-platformuitlijning:

De nieuwe multi-platform oplossing markeert een belangrijke mijlpaal in het bieden van een ongeëvenaarde Enscape-ervaring voor Mac-gebruikers. Nu kunnen gebruikers op macOS naadloos genieten van dezelfde robuuste functies waar Windows-gebruikers al lang blij mee zijn.

De macOS-functies die specifiek voor deze release zijn toegevoegd, omvatten:

  • Aanpasbare assets
  • Dynamische plaatsing van assets
  • Aangepaste Asset-bibliotheek
  • Aangepaste Asset-editor
  • Situatiecontext
  • BIM-gegevens
  • Samenwerkende annotaties

Functies voor zowel macOS als Windows:

Verbeterde vegetatie- en mensenassets: Verrijk je ontwerpen met meer dan 170 nieuwe vegetatie-assets en meer dan 30 diverse mensen-assets.

NVIDIA Denoiser voor opname-export: Ervaar soepelere, schonere visuals met de geavanceerde denoising-oplossing van Enscape, aangedreven door NVIDIA ReLAX-technologie.

V-Ray scène-exportupdate: Transfer geometrie, 3D-assets, verlichting, materialen en camerapositie via de .vrscene-exporteur.

Strakker UI-ontwerp: Geniet van een verbeterde gebruikerservaring met blauwe tinten en stijlvolle pictogrammen voor betere leesbaarheid en visuele helderheid.

Ondersteuning voor Rhino 8.3: Gebruik Enscape 4.0 met de nieuwste versie van Rhino en werk naadloos binnen je voorkeursomgeving.

Functies voor Windows:

Nieuwe ondersteuning voor VR-headsets: Ervaar soepelere prestaties, snellere laadtijden en scherpere details in VR met de Meta Quest 3 en HTC Vive Pro 2-headsets.

Optimalisatie van Revit Worksharing: Werk efficiënter samen in gedeelde projecten in Revit.

Ray-traced kunstmatige verlichting (bèta): Zie verbeterde nauwkeurigheid van kunstmatige verlichting met de revolutionaire ray-traced kunstmatige verlichting, waardoor scherpe en precieze schaduwranden worden gegarandeerd, zelfs in scènes verlicht door kleine lichtbronnen.

Verbeterde reflecties en globale verlichting: Geniet van superieure renderkwaliteit en nauwkeurigheid in opnames met hardware ray tracing en de nieuwste optimalisaties om complexe projecten met behulp van het volledige geheugen van de GPU te ray-tracen.

Officiële ondersteuning voor Intel ARC-serie GPU’s: Ontvang assistentie, probleemoplossing en compatibiliteitsverzekering voor Intel ARC-serie GPU’s via het toegewijde klantenondersteuningssysteem.

Opmerking: Vanwege platformbeperkingen zijn sommige functies alleen beschikbaar op Windows.

  • Apple ondersteunt geen hardware ray-tracing GPU.
  • Revit heeft geen native macOS-versie.