Nieuw in Enscape 3.5

De aankondiging van de nieuwste versie van Enscape, Enscape 3.5, heeft de aandacht van architectuur- en bouwprofessionals getrokken over de hele wereld. De nieuwe release biedt een aantal interessante functies, die de mogelijkheden van de software uitbreiden en de workflow stroomlijning verbeteren.

Revit ondersteuning

Een van de meest opvallende nieuwe functies in Enscape 3.5 is de mogelijkheid om uw afbeeldingen en renderingresultaten direct te presenteren in Revit. Gebruikers kunnen nu hun assets uit Revit importeren en met één klik op de knop de fotorealistische, real-time rendering in Enscape bekijken. Dit bespaart veel tijd en versnelt de ontwerp- en communicatieprocessen.

Verbeterde belichting en reflectie

Een andere grote verbetering is de verbeterde licht- en schaduwweergave, waardoor de beelden van Enscape nog realistischer worden. Gebruikers kunnen nu gemakkelijk instellingen aanpassen, zoals de intensiteit en de hoek van het zonlicht, om de meest realistische licht- en schaduwomstandigheden te creëren.

Lagen toewijzen aan objecten in Rhino

Bij het plaatsen van Enscape objecten in Rhino worden deze nu toegewezen aan de geselecteerde laag. Voorheen werden ze toegekend aan de Default Layer.

Nieuwe 3D mensen

De objectenbibliotheek is uitgebreid met 40 nieuwe mensen die gescand zijn door Enscape’s 3D scanner. Bij deze mensen kun je de kleding aanpassen. Dit is een uitbreiding op de 53 mensen die reeds in januari zijn toegevoegd. De planning is om nog meer dieren en handige objecten te scannen, waardoor de bibliotheek na verloop van tijd nog diverser zal worden. De gescande 3D mensen zijn nu nog exclusief verkrijgbaar en zullen binnenkort ook worden toegevoegd aan Chaos Cosmos. Deze 3D mensen zijn te vinden door te filteren op de tag ‘Exclusive’

Verbeterde alfakanaal export

Een andere belangrijke verbetering in Enscape 3.5 is de verbeterde alfakanaal exportopties. Dit betekent dat gebruikers nu gemakkelijker kunnen werken met bestanden met transparantie, waardoor het veel eenvoudiger wordt om complexe composities te maken. De verbeterde exportopties stellen je ook in staat om jouw visualisaties gemakkelijk te integreren in presentaties en andere marketingmateriaal

Attributen aanpassen

Gebruikers kunnen nu aanpassingen doen aan materiaal, kleur en variatie van bepaalde objecten uit de Adjustable Asset serie. Pas het materiaal van de bank aan, de kleur van de kleding bij een persoon of de lak van een auto. Ook bomen en planten kunnen worden voorzien van herfstkleuren. De aanpasbare objecten zijn te vinden door te filteren op de tag ‘Adjustable’

Ondersteuning SpaceMouse

Enscape 3.5 biedt nu ook officiële ondersteuning voor de SpaceMouse, die het gebruik van de software nog intuïtiever maakt. Gebruikers kunnen nu op een stijlvolle en intuïtieve manier navigeren door hun ontwerpen, waardoor de workflow nog soepeler verloopt.

Lagen toewijzen aan objecten in Rhino

Bij het plaatsen van Enscape objecten in Rhino worden deze nu toegewezen aan de geselecteerde laag. Voorheen werden ze toegekend aan de Default Layer.

Nieuwe gebruikersgedeelte in de werkbalk

Gebruikers hebben nu rechtstreeks toegang tot hun account vanuit de Enscape werkbalk. Dit maakt het gemakkelijker om licenties, web standalones en panorama’s te beheren

Ben je nu benieuwd geworden naar Enscape probeer het gratis uit. Als je nu Enscape wilt kopen kan dat ook bij CADkoop we bieden verschillende versies van Enscape.