SketchUp onthult native interoperabiliteit en verwijdert barrières voor creatieve verkenning in 2023 met de Revit Importer for Studio en verbeterde modelleringstools in SketchUp for Desktop.

Welkom bij de volgende generatie van creatieve verkenning; updates voor 2023 leveren de snelste, eenvoudigste en meest native interoperabele modelleringservaring tot nu toe. We verbinden twee kerntools in de branche: SketchUp & Revit! De Revit Importer tilt het Studio-abonnement naar een hoger niveau, terwijl tastbare verbeteringen aan de kerntools de workflows in onze desktop-applicatie een boost geven. Geniet van de krachtige toolset van SketchUp 2023 voor uw volgende gebouwde meesterwerk. Bovendien hebben we twee nieuwe schaalfiguren om het nieuwe designjaar te vieren: Heather en haar felle maar lieve kat, Lily.

Bekijk deze Skill Builder voor een volledige download van het gebruik van de Revit Importer .

Bespaar uren op je Revit-naar-SketchUp-workflow

Met de nieuwe importfunctie binnen een Studio-abonnement kan je   Revit-modellen nauwkeurig en efficiënt converteren naar SketchUp-geometrie voor een diepere samenwerking tussen projectfasen, teams en belanghebbenden. Er zijn verschillende oplossingen om Revit-modellen naar SketchUp te exporteren, maar deze nieuwe importer bespaart de meeste tijd, is nauwkeuriger in geometrieconversie en leidt tot veel lichtere modellen.

Door modelstructuren tussen Revit en SketchUp te behouden – Revit-families en -lagen worden netjes vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp – kan je  uren of zelfs dagen modelopschoning besparen en je project nauwkeurig voortzetten. Een vlottere overgang tussen ontwerpfasen stelt jou  in staat om jezelf te concentreren op wat essentieel is: het verfijnen van je visie.

Waarom zou je het gebruiken?

  1. Verbeter de samenwerking met projectbetrokkenen die Revit-deliverables creëren.
  2. Behoud modelstructuren tussen software voor minder opschoning.
  3. Verplaats Revit-modellen naar SketchUp om nieuwe ideeën snel te herhalen.
  4. Bouw efficiëntie op; het geïmporteerde Revit-bestand wordt automatisch geoptimaliseerd voor eenvoudigere geometriemanipulatie in SketchUp en verkleint de bestandsgrootte aanzienlijk.
  5. Creëer boeiende beelden; Revit-materiaalkleuren en -transparanten worden tijdens het importeren gerespecteerd om visualisatieworkflows te versnellen.
  6. Vertaal Revit-niveaus naar SketchUp-sectievlakken.

We hebben van de Revit Importer een native functionaliteit gemaakt in de desktop-applicatie van SketchUp. Klanten met Studio-abonnementen hebben toegang tot deze functie zodra ze updaten naar de 2023-versie. Klanten met Pro-abonnementen kunnen de Revit Importer in SketchUp 2023 installeren en vervolgens een proefversie starten om deze nieuwe workflow te evalueren. Er is geen Revit-licentie vereist.

Vindbare en verbonden workflows

Met behulp van het nieuwe algemene installatieprogramma van Studio kan je alle tools ontdekken, downloaden en installeren die je nodig hebt voor geavanceerde workflows en complexe projecten. Het abonnement omvat ook V-Ray 6 voor het maken van geavanceerde beelden en Scan Essentials voor het importeren van puntenwolkgegevens – beide zijn eind 2022 verrijkt met nieuwe functionaliteit. Houd er rekening mee dat Studio een abonnement is voor alleen Windows. Scan Essentials is alleen in het Engels en V-Ray biedt Engelse en Chinese versies.

Doorbraken voor desktop

Bouw alles – sneller – met nieuwe modellerings- en documentatiefuncties en verbeteringen in SketchUp for Desktop. Ontdek een gloednieuwe Flip-tool die ontwerpelementen voorspelbaar repliceert, DWG-bestanden beheert in LayOut en meer.

Haal het giswerk uit Flip-transformaties – met de gloednieuwe Flip-tool kan je de uitkomst vooraf visualiseren om meer voorspelbaar te modelleren. Visualiseer het vlak waarlangs je jouw selectie wilt spiegelen en beweeg de muisaanwijzer over de rode, groene of blauwe vlakken om de juiste oriëntatie te bevestigen. Klik om te spiegelen! Minder klikken en ongedaan maken betekent dat je meer van je waardevolle energie kunt besteden aan het ontwikkelen van een symmetrische relatie, het evalueren ervan en het wijzigen ervan. Draai je model om, en het kan ook je creatieve perspectief omdraaien.

Pro-tip: Wil je een snelle, gespiegelde relatie in een model opzetten om efficiëntere componenten te bouwen of symmetrisch georiënteerde kopieën te maken? Schakel het gereedschap Omdraaien in om de kopieermodus te activeren en je draait een kopie om die symmetrisch is ten opzichte van jouw selectie. Gebruik de tool om een ​​holistische visie uit te drukken op basis van een enkele, zich herhalende component.

In LayOut versterken we de interoperabiliteit door de mogelijkheid toe te voegen om geïmporteerde DWG-bestanden als referenties te beheren. Klinkt bekend? Het is hetzelfde proces voor het beheren van referentiebestanden in LayOut , maar nu hebben we het uitgebreid zodat het van toepassing is op alle afbeeldingen, tekstbestanden of AutoCAD-tekeningen. Bekijk alle externe bestandsreferenties, ontvang meldingen als een bestandsreferentie verouderd is en update, herlink of verwijder een bestandsreferentie met de File Reference Manager. Sterker nog, al jouw aangepaste stijlbewerkingen (lijndiktes, schaal en viewport-posities) blijven intact, zelfs wanneer referentiebestanden worden bijgewerkt. Documenteer en presenteer jouw werk vol vertrouwen, in de wetenschap dat al jouw referenties up-to-date zijn zonder eerder lay-out- en stylingwerk te verspillen.

Een echte renaissancevrouw

Van kaas maken tot ijsklimmen tot het redden van wilde katten, er is niet veel dat Heather niet aankan. Alsof dat nog niet genoeg is, is ze ook een Senior Software Engineer hier bij SketchUp, en heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de updates voor 2023. Lees meer over Heather en haar kat, Lily, ons duo van schaalfiguren uit 2023.

Een verbeterd, hoogwaardig aanbod

Van de Studio-revisie tot modelleringsverbeteringen voor meerdere abonnementen, we hebben workflowbarrières verwijderd om jouw creativiteit de vrije loop te laten in 2023. Duik in de volledige release-opmerkingen voor alles wat je moet weten om naadloos in 3D te creëren en te modelleren.

Als je al een Pro- of Studio-abonnement hebt, krijg je toegang tot de tijdbesparende verbeteringen van SketchUp 2023 door het hier of via jouw Trimble-account te downloaden . Als je nog twijfelt, kun je een Studio-abonnement gratis uitproberen . Als je een besluit hebt genomen, kun je Studio kopen of upgraden naar Studio vanuit je huidige abonnement.

Bron: SketchUp