Stageco

Staging Group

Paul Schijfsma

Paul Schijfsma werkt als Senior Engineer en hoofd van de R&D afdeling van Stageco, Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de technische structuur van de podiums en hij leidt het team van tekenaars en ingenieurs die .dwg-tekeningen maken.

Wat doet Stageco?

Je hebt misschien nog nooit van Stageco gehoord, maar je hebt vrijwel zeker hun werk gezien. Stageco is verantwoordelijk voor de podia van enkele van ‘s werelds beroemdste muzikanten en festivals; Bon Jovi, U2, de Rolling Stones, Grass Pop, Taylor Swift en Beyonce, om maar een paar te noemen!’

Paul vertelt dat Stageco veel 3rd party applications gebruikt. Er is een bedrijf in Nederland dat veel applicaties voor BricsCAD heeft gemaakt die speciaal zijn ontworpen voor de evenementenindustrie. Het heeft veel bibliotheken met verlichting, steigers, PA, video’s, enz. Dit betekent dat het belangrijk is voor Stageco om controle over hun software te hebben. Als je geen softwarepakket bezit, dan heb je geen controle over updates. Als je geen controle hebt over updates, dan kan je software stoppen met werken met de externe hulpmiddelen die je gebruikt.

.dwg tekeningen

De tekeningen worden verzonden naar de andere bedrijven waarmee Stageco werkt en zijn de eerste bron van de kosten- en laadlijsten (in BricsCAD kan dit met één klik op de knop worden gemaakt). Ze vormen ook de basis voor de instructietekeningen die worden gegeven aan de mensen die de podia bouwen. Video, licht, geluid en decoratie gebruiken allemaal dezelfde tekeningen. BricsCAD gebruikt standaard .dwg en de meeste bedrijven in de evenementensector gebruiken hetzelfde .dwg-tekenformaat. Dit betekent dat Stageco hun bestanden kan verzenden zonder gegevens te verliezen.
Paul is ook een fan van de Communicator voor BricsCAD waarmee Stageco naar een breed scala aan bestandsindelingen kan exporteren. Dit kan handig zijn bij het verzenden van bestanden naar machines zoals lasersnijders, CNC-machines en zaagmachines.

De overstap

Vóór BricsCAD keek het team naar verschillende programma’s. Paul zocht en testte verschillende pakketten samen met de andere leden van zijn team.

Bij het testen van BricsCAD kwamen ze erachter dat veel van de tools vertrouwd aanvoelden. Ze konden ook deworkspace en snelkoppelingen van BricsCAD aanpassen aan de manier waarop ze gewend waren te werken. Bovendien werkten ze al in .dwg, wat betekende dat de overstap vrij snel was en ze dezelfde libraries en blocks konden blijven gebruiken als voorheen.

Bovendien bood BricsCAD veel extra functies en functionaliteit. Hiermee konden ze hun bestaande libraries verbeteren en hun tekeningen lichter maken. Ze werken nu ongeveer 4 jaar met BricsCAD en hebben geen plannen om terug over te stappen.

Ook overstappen?

Heb jij ook interesse in software die intelligenter, voordeliger en geheel gebaseerd is op .dwg? Probeer dan BricsCAD 30 dagen gratis.