Klantcase Buitelaar Metaal

“We vinden het leuk als we onze creativiteit kunnen gebruiken”

Dennis van Mil

Wie iets bijzonders wil laten maken is bij Buitelaar Metaal aan het juiste adres. Al sinds 2001 hebben zij met een enthousiast team van vaklieden al vele spraakmakende  projecten gerealiseerd. Ze zijn actief in de branches evenementen, industrie, horeca, reclame en huis & tuin.

We zijn in gesprek met Dennis van Mil, één van de eigenaren van Buitelaar Metaal. ‘We maken ook wel eenvoudigere dingen hoor, alleen vinden we het erg leuk als we onze creativiteit kunnen gebruiken, dat is wat ons bedrijf kenmerkt’, licht Dennis toe.

Creativiteit en vakmanschap

Een rondje door de ruime werkplaats levert namelijk veel eyecatchers op: van een zeepkist tot een horecabar en van strakke stalen kozijnen tot zelfs een (dummy-) vliegtuig. Bij elk project hoort wel een leuk verhaal ontdekken we al snel. ‘Vooral in de evenementen- en reclamebranche komen natuurlijk leuke items voorbij. Soms weet de opdrachtgever al precies wat hij wil, maar vaak vragen ze ook onze input en willen ze verrast worden.

Ik mag het misschien niet tegen een leverancier van CADsoftware zeggen, maar we hebben wel eens projecten die niet eens vooraf getekend worden’, lacht Dennis. Hij laat een foto van een 3 meter hoge teddybeer zien: ‘Kijk, die heeft mijn collega uit de losse hand in elkaar gelast. Ook weer een heel leuk project overigens. Dit is de zogenaamde compassiebeer die we samen met andere ondernemers hebben gemaakt en aangeboden aan het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft’.

Het gebruik van CADsoftware

‘We doen veel one of a kind-projecten. Bij sommige daarvan kunnen we gelijk in de werkplaats beginnen maar in veel gevallen is een goede tekening natuurlijk wel belangrijk. Dennis laat een recent gerealiseerd project zien: ‘bij dit gebouw hebben wij de aluminium kolommen gemaakt. Maar elke kolom was uniek en moest vooraf goed getekend worden. Doordat dit voorwerk goed was uitgevoerd hebben we heel veel tijd bespaard tijdens de montage’, legt Dennis uit.

‘Maar we werken natuurlijk ook veel met externe partijen en dan is het fijn als je een goede tekening in een gangbaar bestandsformaat hebt waar je op terug kunt vallen. We besteden bijvoorbeeld al ons laserwerk uit, en het laserbedrijf gaat niks maken zonder een goede tekening.’

De voordelen van BricsCAD

‘Door de groei van ons bedrijf waren we ook op zoek naar CADsoftware die het beste bij ons past qua methodiek en budget. De software die we voorheen gebruikten vonden we op de eerste plaats erg duur. Verder werken we graag met een netwerklicentie en ook dat was niet meer mogelijk met de software die we gebruikten. Je hebt kunnen zien dat ons werkgebied heel divers is en dat betekent dat we eigenlijk elk type object moeten kunnen tekenen in onze CADsoftware inclusief de daarbij behorende bestandsformaten.’

‘Toen ik CADkoop belde kwamen ze met de suggestie om BricsCAD eens te proberen en dat is ons erg goed bevallen. We gebruiken nu BricsCAD Ultimate netwerklicenties in combinatie met Communicator. Dat geeft ons enorm veel vrijheid: elk gangbaar bestandsformaat kunnen we openen en bewerken: van .dwg tot  .pdf en van STEP files tot .ifc-bestanden. Maar ook bestanden van bijvoorbeeld Inventor, Solidworks of Revit kunnen we nu openen en bewerken.  Door de netwerklicenties hebben verschillende collega’s toegang tot BricsCAD en dat geeft ons ook flexibiliteit.

BricsCAD lijkt in gebruik erg op AutoCAD en daardoor konden onze tekenaars er eigenlijk vrij snel mee overweg. Onlangs is er een nieuwe collega begonnen en die had het eigenlijk ook al snel onder de knie.’

 

 Buitelaar weer naar buiten?

‘Door corona hebben veel van onze evenementenprojecten op een laag pitje gestaan. Gelukkig hebben we dat op kunnen vullen met andere projecten maar het zijn wel de projecten waar we veel energie van krijgen. Gelukkig lijkt dat zich nu te herstellen en komen er al weer nieuwe opdrachten binnen voor events en horeca. Als we verder gaan groeien met onze tekenkamer, dan wordt het zeker weer BricsCAD’, sluit Dennis af.

Gegevens
Buitelaar Metaal
Oude Campsweg 37a
2678 NN De Lier
buitelaarmetaal.nl