De makkelijkste oplossing
van 2D naar 3D

Wanneer je een 2D tekening om wilt zetten naar een 3D model, kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Er bestaat echter een heel eenvoudige oplossing die je 2D tekening naadloos overzet naar een tot de verbeelding sprekend 3D model. Namelijk, BricsCAD.

BricsCAD is

  • Eenvoudig te leren
  • 100% .DWG compatibel
  • Makkelijker, sneller, uitgebreider en betrouwbaarder dan andere CAD software, zoals AutoCAD.
Loading...

Het gebruik is herkenbaar vergeleken met andere CAD software

Zie hieronder een vergelijking met AutoCAD. Zoals je ziet zijn de interface en iconen erg vergelijkbaar.
Daarnaast zijn de commando’s en iconen ook hetzelfde.

Je kunt gewoon verder werken zoals je gewend bent. BricsCAD is 100% compatibel met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je .dwt templates gebruiken en zelfs instellingen overzetten naar BricsCAD.

Makkelijk te leren

De leercurve in BricsCAD is erg vlak. Je start met wat je al kent, en gaandeweg verleg je je grens. Je kunt altijd terugvallen op je oude, vertrouwde manier van werken. Het is eenvoudig om te beginnen vanuit 2D en vervolgens door te groeien naar 3D, bouw en werktuigbouw. BricsCAD is op basis van .DWG, en daarmee 100% compatible van en naar alternatieven als AutoCAD.

Bestandsuitwisseling

BricsCAD ondersteunt diverse bestandsformaten, zoals die van Revit, SketchUp of .ifc. Hierdoor is het mogelijk om verschillende type bestanden in één tekening te laten samenkomen en verder te bewerken. Zo kun je een SketchUp-model combineren met een Revit-model, of een .ifc model importeren in een .dwg, kortom: De mogelijkheden zijn eindeloos!

Standaard ondersteunde bestandsformaten

Inbegrepen in BricsCAD Lite, Pro, Bim, Mechanical and Ultimate.

Extra BIM bestandsformaten

Inbegrepen in BricsCAD BIM en Ultimate.

Extra 3D & Mechanical bestandsformaten

BricsCAD Communicator vereist.

Out-of-the-box integraties

BricsCAD Maintenance vereist voor Vault en Projectwise.

We helpen je graag!

Benieuwd geworden? Of zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact met ons op! Het is ook mogelijk om een demo in te plannen.