Goedkope AutoCAD ® licentie

Als je het verschil niet merkt, waarom zou je het dan wel betalen?

Waarschijnlijk wil je besparen op de kosten van een AutoCAD licentie. Heb je wel eens overwogen om met een alternatief voor AutoCAD te gaan werken? Zo werkt BricsCAD voor zo’n 95% hetzelfde als AutoCAD: het ziet er bijna hetzelfde uit, werkt ook met .dwg, gebruikt dezelfde commando’s en zelfs dezelfde sneltoetsen.

Ribbon van BricsCADRibbon van autoCAD

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Bespaar ruim 60% op je licentiekosten!

BricsCAD Lite is een alternatief voor AutoCAD LT en is zo’n 30% voordeliger. BricsCAD Pro is een alternatief voor de volledige AutoCAD versie deze versie is ruim 60% voordeliger!

  • Werkt minstens zoals AutoCAD
  • Minimaal 30% voordeliger dan AutoCAD
  • 100% .dwg
  • Abonnement, kooplicentie, standalone en netwerklicentie
Loading...
BIM 2 werelden

Verder tekenen hoe je gewend bent

BricsCAD werkt net als AutoCAD met model en layout. Als je AutoCAD gewend bent dan werkt het zeer intuïtief en je kunt eigenlijk verder werken zoals je gewend bent. Wil je doorgroeien van 2D naar 3D? Dan kun je op elk moment (ook gedurende je abonnement) overstappen van bijvoorbeeld 2D naar 3D.

Maximaal voordeel met netwerklicenties

BricsCAD is verkrijgbaar in zowel een standalone licentie als een netwerklicentie. Dit geeft je de mogelijkheid om je licentie te delen met collega’s, zodat je optimaal gebruik kunt maken van BricsCAD. Zelfs wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is, blijft het gebruik van je BricsCAD netwerklicentie mogelijk.

Network licentie BricsCAD

De beste workflow voor jouw werk

BricsCAD past zich aan jouw eisen aan. Naast de uitgebreide standaardfunctionaliteiten kun je componenten parametriseren, automatische routines opzetten en je workspace zo inrichten dat deze optimaal aansluit bij jouw manier van werken.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Detailleer zoals je gewend bent

Het maken van detailtekeningen werkt net als in AutoCAD: delen van je tekening kun je in layout terug laten komen, en je kunt eigen templates maken die je kunt delen met je opdrachtgevers en collega’s. Ook dit werkt nagenoeg hetzelfde, maar wel een stuk goedkoper.

BricsCAD BIM

Pas je workspace naar wens aan

Standaard beschikt BricsCAD al over diverse workspaces. Zo kun je bijvoorbeeld binnen je tekening switchen van 3D naar 2D design. Ook kun je veelgebruikte knoppen of sneltoetsen toevoegen, kiezen tussen een lichte of donkere modus en je eigen default templates instellen.  

Abonnement én kooplicentie, standalone én netwerk

BricsCAD biedt de ruimste keuze in licentiemodellen. Bij elke BricsCAD variant kun je kiezen tussen een kooplicentie of abonnement en tussen standalone en netwerk. Ook is het mogelijk om tussentijds je licentie te upgraden. Zo heb je op elk moment de vrijheid die je vandaag de dag nodig hebt. Kortom: een ideaal alternatief voor AutoCAD.

Moeiteloos pointclouds importeren

Het importeren van pointclouds in je .dwg-tekening is makkelijk uit te voeren. BricsCAD biedt volledige ondersteuning voor gangbare bestandsformaten zoals LAS, PTX, PTS, RCS, RCP en E57. Daarnaast zijn er extra tools voorhanden: je kunt pointclouds bijsnijden, nauwkeurig uitlijnen met elk punt binnen de pointcloud en er zijn mogelijkheden om je cloudgegevens verder te verbeteren.

pointclouds importeren

Nooit meer zonder de Quad!

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

3d party applicaties

In de appstore van Bricsys (de makers van BricsCAD) zijn inmiddels meer dan 400 3d party applicaties beschikbaar. Deze variëren van rendersoftware tot civiele tools die je aan BricsCAD kunt toevoegen.

Bekijk de appstore

Tool palettes BricsCAD

Pas je Tool Palettes aan zoals je wilt

Met de handige Tool Palettes in BricsCAD heb je snel toegang tot de zaken die je veel gebruikt, zoals commando’s of hatchpatronen. Via een XTP file kun je zelfs je bestaande Tool Palettes importeren in BricsCAD!

Neem contact op voor meer informatie