BricsCAD V24

Updates en nieuwe functies:

Interface en gebruikerservaring:

Pro/Lite:

Ribbon – visuele- en prestatie verbeteringen

Het BricsCAD V24 Ribbon commando is gebaseerd op ons nieuwe UI framework, en bevat een algemene Ribbon tool size setting om de Ribbon makkelijker te gebruiken op 4K schemen.

In product Tutorials

BricsCAD bevat nu een nieuwe reeks in-product tutorials om gebruikers te helpen meer te weten te komen over de unieke en krachtige functies van onze nieuwste V24 Release.

LookFrom

De LookFrom-widget is bijgewerkt in V24 en biedt een meer dynamische manier om de weergave te wijzigen wanneer u in de modelruimte werkt.

ExpressTools – verwijzingen naar online Help-systeem

De ExpressTools linken nu rechtstreeks naar het BricsCAD online Help-systeem in V24.

Startpagina

De nieuwe startpagina van BricsCAD biedt directe sjabloonselectie en de optie om recent gebruikte documenten vast te zetten, zodat ze bovenaan de lijst blijven staan.

Civiel & Landmeetkunde:

Bijgewerkte gebruikersinterface

TIN Surface- en GIS-workflows zijn gemakkelijker te gebruiken en sneller te leren met behulp van nieuwe dialoogvensters en een verbeterde gebruikersinterface.

Slimme AI-gestuurde tools:

Pro/Lite:

TAFELs: SmartCell-kopie

BricsCAD V24 bevat nieuwe SmartCell Copy-functionaliteit om het maken en bewerken van datatabellen in uw tekeningen te vereenvoudigen.

Parametrische blokken / PBLOCKASSIST

In V24 hebben we de eigen Parametrische Blokken van BricsCAD en de dynamisch-naar-parametrische BLOCKCONVERT-workflow verbeterd, en Verplaatsen en Roteren toegevoegd aan de lijst met ondersteunde parametrische bewerkingen.

COPYGUIDED3D

COPYGUIDED3D werkt nu met gedefinieerde beperkingen om de plaatsing en manipulatie van detailentiteiten beter te beheren.

DWGHEALTH – meerdere oplossingen en verbeteringen

BricsCAD’s unieke Drawing Health Management workflow bevat nu functionaliteit voor het creëren van herbruikbare clean-up routines, en bevat de OVERKILL commando workflow in V24.

AI Assist

Het algoritme voor de opdrachtsuggestie in het AI Assist-lint is verbeterd op basis van uw BricsCAD-invoer voor slimmere keuzes.

Tools, commando’s en workflows:

Pro/Lite:

Tabblad Modelweergave Sheet Set Manager

Ook in V24 is er een nieuw tabblad Modelweergave beschikbaar in de Sheet Set Manager. Er is een nieuwe drag-and-drop functionaliteit toegevoegd aan de Sheet Set boomstructuurweergave, naast de sleeppreview.

QDIM (snelle dimensionering)

We hebben QDIM geïntroduceerd in BricsCAD in V24. Het helpt u bij het creëren van lineaire afmetingen door simpelweg de objecten te selecteren die u wilt annoteren.

QUICKCALC

Het nieuwe QUICKCALC-paneel maakt het eenvoudig om wiskundige berekeningen rechtstreeks in BricsCAD V24 uit te voeren, met ondersteuning voor parameters en formules.

ANNOMONITOR

Met de systeeminstelling ANNOMONITOR kunt u losgekoppelde annotatieve dimensies markeren, ongeacht de stijl van de dimensie entiteiten.

TRIM

Het TRIM-commando markeert nu de geselecteerde segmenten die kunnen worden bijgesneden of uitgebreid.

BIM:

Slab Tool

Gebruik de Slab Tool om eenvoudig een plaatvloer te maken met of zonder vooraf gedefinieerde materialen

Geautomatiseerde scan naar BIM

De automatische scan-naar-BIM-mogelijkheden zijn nog beter geworden met het nieuwe kamerdetectiecommando POINTCLOUDDETECTROOMS en het POINTCLOUDFITROOM-commando passen vlakken aan de gedetecteerde kamer aan, wat resulteert in een gesloten solide.

COLUMN Tool

Gebruik de COLUMN tool om verticale dragende elementen toe te voegen aan gebouwmodellen met behulp van generieke of standaard bibliotheek vormen.

DAK gereedschap

Met de DAK-tool wordt het eenvoudiger dan ooit om een dak te maken. Je kunt het maken door 2 punten te selecteren of door een omtrek te bouwen voor een complexere vorm.

Mechanical:

Assemblage-inspectie

Dit is een geheel nieuwe functie waarmee u het assemblageproces van een product stap voor stap kunt inspecteren. Voor elke stap kan de functie drie criteria evalueren: de mogelijkheid om bepaalde werkplaatsgereedschappen te gebruiken, zichtbaarheid en de fysieke beperkingen om onderdelen vrijelijk naar buiten te verplaatsen.

Commando’s Onderdeelreferentie en Onderdelenlijst

Nieuwe AMPARTREF- en AMPARTLIST-opdrachten. Bewerk en bekijk AMPARTREF-velden via het eigenschappenpaneel voor synchronisatie met AMPARTLIST. AMPARTREF maakt Part References, terwijl AMPARTLIST Parts Lists in tekeningen genereert.

POWERDIM

POWERDIM is verbeterd door bugs met betrekking tot tolerantiewaarden te repareren.

Herstel van las symbolen

Met de commando BMWELDSYMRETRIEVE kunnen gebruikers las inhoud en symbolen toevoegen aan de Modelruimte en deze symbolen vervolgens ophalen in de papierruimte voor gegenereerde tekening aanzichten.

Dialoog updates las symbolen

Ontdek nieuwe mogelijkheden, waaronder “Clear” voor het resetten van de standaardinstellingen, “Flip Sides” voor het verwisselen van symbolen bij een pijl, en pictogrammen voor Weld typen en contouren in het Weld Symbol dialoogvenster.

Features, instellingen en prestatieverbeteringen:

Pro/Lite:

Sheet Set Manager

BricsCAD’s Sheet Set Manager is verbeterd met een notificatiesysteem om meerdere gebruikers te helpen bij het verkrijgen van toegang tot één enkel tekensetbestand (.dst).

Point clouds – Hexagon Point Cloud Classifier (PCC) toegevoegd

BricsCAD V24 bevat de Hexagon intelligente Point Cloud Classifier (PCC). Deze technologie helpt bij het detecteren van gevonden objecten in point cloud data.

Gegenereerde tekening weergaven

We hebben de tekenweergave-engine in BricsCAD V24 geoptimaliseerd om tot 40% sneller 2D associatieve tekening weergaven te genereren vanuit uw 3D-modellen dan in eerdere releases.

Constraint Management – betere controle over bogen en cirkels (LGS2D-profielintegratiewerk)

We hebben het Constraint management systeem van BricsCAD verbeterd om 2D profiel geometrie beter te kunnen controleren wanneer constraint waarden drastisch worden veranderd.

Civiel & Landmeetkunde:

Scherpe hoeken bij sortering

Scherpe of schuine hoeken zijn nu een optie bij het maken van een Grading Object, naast de vorige methode voor radiale hoeken.

Creëer TIN-oppervlakken van contour gegevens

Door een TIN-oppervlak te maken op basis van contouren ontstaan vaak vlakke gebieden in het oppervlak. BricsCAD’s nieuwe optie om een oppervlak te creëren op basis van contour gegevens minimaliseert automatisch die vlakke gebieden waar mogelijk.

Civiel / Survey Transparante commando’s

Voer gegevens in met behulp van meer traditionele civiele/enquête formaten in standaard BricsCAD commando’s, zoals het invoeren van peilingen en afstanden in het polyline commando.

Opties voor wissen en aanvullen voor breuklijn- en contour gegevens

Er zijn nieuwe opties voor het verwijderen en aanvullen toegevoegd aan de definities van Breakline en Contour Data TIN Surface. Sla onnodige hoekpunten over waar objecten overgedigitaliseerd zijn en bemonster aanvullende gegevens waar dit nodig is om een nauwkeuriger en efficiënter oppervlak te genereren.

BIM:

Kolomtool met detectie

Scannen naar BIM-modellering is efficiënter met de verbeterde BIMCOLUMN-tool die een rechthoekig of cirkelvormig kolom profiel in een puntenwolk sectie kan detecteren.

QUICKWALL wordt onderdeel van de Wall tool

QUICKWALL is nu onderdeel van de Wall tool. U heeft de mogelijkheid om een enkelwandige of meerwandige muur te creëren.

Voeg achtergrondafbeelding, zonlicht en perspectief toe aan uw getypte plan

Er zijn nu aanvullende instellingen beschikbaar in de Type Plans Editor voor een betere grafische weergave van de 2D-plannen.

Mechanical:

Exploded views – Assemblagedocumentatie

BMExplode documenteert nu de demontage van producten, waarbij voor elke stap aangepaste camerabeelden worden opgeslagen. Pas Mtext en slepende regels aan en koppel ze aan individuele stappen, wijzig handmatig de volgorde en keer deze om voor assemblage en activeer snelle animaties met instelbare intervallen.

Dialoogvenster AMBOM-instellingen

We hebben het dialoogvenster AMBOM Settings geïmplementeerd om de eigenschappen van referenties van onderdelen te configureren en standaardwaarden in te stellen voor stuklijsten en het vastleggen van gegevens voor de BOM vergelijkbaar met AutoCAD® Mechanical.

2D Annotatie Schalen in Modelruimte

De AMSYMSCALE instelling toegevoegd om de schaal van symbolen van Mechanical en tekst te bepalen, voor tekeningen gemaakt in Model Space. Systeemvariabele AMSYMSCALE toegevoegd aan Instellingen. AMRESCALE commando toegevoegd om afmetingen, symbolen, tabellen en tekst in zowel de modelruimte als de lay-out opnieuw te schalen.

Interoperabiliteit en integraties:

Pro/Lite:

Afdrukken naar raster: PNG- en TIFF-formaten

BricsCAD kan direct printen/publiceren naar meerdere rasterformaten en biedt geüpgradede Publishing ondersteuning voor PDF bladwijzers. We hebben ook de configuratieopties voor WMF-uitvoer en de uitvoerkwaliteit van bestanden verbeterd.

Civiel & Landmeetkunde:

Object Data importeren/exporteren

BricsCAD kan nu objectgegevens importeren uit AutoCAD Map 3D en Civil 3D om BricsCAD GIS-gegevenslagen te creëren.

GIS-gegevens benutten en rondsturen

Ontdek hoe BricsCAD nu GIS-gegevens kan importeren, exporteren, creëren, bewerken en filteren. Dit maakt het mogelijk om GIS-gegevens te beheren en te creëren in een vertrouwde CAD-omgeving en deze terug te sturen naar uw GIS-systeem.

BIM:

RVT Exporteer niet-bewerkbare en meta-data

U kunt nu een 3D BIM-model vanuit BricsCAD exporteren als een RVT-bestand, zodat het in Revit® kan worden geïmporteerd als het oorspronkelijke bestandsformaat. Dit model is bedoeld om gebruikt te worden als contextueel model in Revit®.

Unified Namespace voor BIM-eigenschappen

Vanaf nu hoeft u voor de woningen niet meer de IFC-versie te kiezen. In plaats van 2 verschillende naamruimten voor IFC2x3- en IFC4-eigenschappen is er nu 1 uniforme naamruimte, gebaseerd op IFC4.
Bij het exporteren naar IFC2x3 wordt de mapping die nodig is om de juiste Property en Attribute namen te hebben, op de achtergrond afgehandeld.

IFC 4 Reference View Export

Voor een IFC4-export kunt u nu kiezen tussen een volledige Design Transfer export of een beperkte Reference View export.
De Reference View is een vereenvoudigde export die een betere uitwisseling mogelijk maakt met andere tools, zoals Revit, die niet de volledige IFC-toolkit ondersteunen.

Unified Namespace voor BIM-eigenschappen

Vanaf nu hoeft u voor de woningen niet meer de IFC-versie te kiezen. In plaats van 2 verschillende naamruimten voor IFC2x3- en IFC4-eigenschappen is er nu 1 uniforme naamruimte, gebaseerd op IFC4.
Bij het exporteren naar IFC2x3 wordt de mapping die nodig is om de juiste Property en Attribute namen te hebben, op de achtergrond afgehandeld.

Mechanical:

SVG export

Exploded view stappen kunnen direct worden geëxporteerd naar SVG-formaat, zodat de gebruiker ze kan toevoegen aan technische publicaties. Het commando heeft verschillende instellingen, zoals de kleur en lijndikte.

DXFOUT

DXFOUT wordt ondersteund voor Mechanical objecten voor CAD 2D.

3DPDF export

Exploded view stappen kunnen worden geëxporteerd naar 3DPDF inclusief de animatie van de beweging van onderdelen. Het commando heeft ook een dialoogvenster.

BMBOM Interoperability Enhancements

BricsCAD Mechanical bevat BMBOM, een toonaangevende implementatie van BOM-creatiefuncties. Deze verbetering integreert bestaande AMPARTREF-inhoud in een BMBOM, waardoor gebruikers toegang krijgen tot het volledige pakket aan BOM-lay-out- en aanpassingsfuncties, inclusief filters, sorteringen en stijlen.