Besparen op je CADsoftware

In een tijd waar veel zaken duurder worden is het extra fijn als je kunt besparen op je CADsoftware. BricsCAD biedt een betaalbaar en minimaal gelijkwaardig alternatief voor AutoCAD (LT) gebruikers. En de overstap is veel eenvoudiger dan je zou verwachten!

Kostenbesparing

Steeds meer bedrijven besparen op de kosten van hun CADsoftware door over te stappen van AutoCAD naar BricsCAD. Hieronder vind je een vergelijk tussen de abonnementen van een standalone licentie. Wanneer je kiest voor een kooplicentie en/ of een netwerklicentie, dan worden de prijsverschillen nog groter.

AutoCAD LT vs BricsCAD Lite

Zowel AutoCAD LT als BricsCAD Lite zijn 2D tekenpakketten op basis van het .dwg bestandsformaat. Ze zijn 100% compatible met elkaar, en de gelijkenis is erg groot.

AutoCAD LT

460per jaar

BricsCAD Lite

314per jaar

AutoCAD full vs BricsCAD Pro

Zowel AutoCAD full als BricsCAD Pro zijn 3D tekenpakketten op basis van het .dwg bestandsformaat. Ze zijn 100% compatible met elkaar, en de gelijkenis is erg groot.

AutoCAD Full

1935per jaar

BricsCAD Pro

677per jaar

Verschillende manieren om kosten te besparen:

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je CADsoftware. Hieronder vind je de meest voor de hand liggende manieren om te besparen op je CADsoftware.

Een alternatief

De meeste AutoCAD gebruikers zitten niet persé aan AutoCAD vast, maar wel aan het .dwg bestandsformaat. BricsCAD is een volwaardig alternatief voor AutoCAD, met dezelfde commando’s en sneltoetsen. En het is 100% compatible met .dwg. Je kunt verder tekenen waar je gebleven was, maar dan voordeliger!

Netwerklicenties

BricsCAD biedt in tegenstelling voor veel andere CADsoftware netwerklicenties. Hiermee deel je de licentie onder collega’s en vergroot je de bezetting van je verschillende licenties. Door een hogere bezettingsgraad van je licenties kun je nog meer besparen op je licentiekosten.

Hogere productiviteit

Je kunt ook besparen door je productiviteit te vergroten. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen, bijvoorbeeld branchespecifieke add-ons, gerichte producttrainingen of maatwerk voor het automatiseren van je tekenwerk.

Kooplicenties

Kooplicenties van BricsCAD bieden de laagste total cost of ownership: je betaalt een eenmalig bedrag voor de aanschaf van de licentie, en daarnaast betaal je een laag jaarlijks bedrag voor Maintenance. Hierbij heb je recht op de laatste versie van de software en support bij technische problemen.

Deze bedrijven besparen al met BricsCAD:

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen
op je CADsoftware?

Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag welke mogelijkheden er voor jou zijn om te besparen op je CADsoftware. 

In welke branche ben je werkzaam?

Bouw

Bekijk oplossingen

Architectuur

Bekijk oplossingen

Werktuigbouw

Bekijk oplossingen

Benieuwd naar BricsCAD?

Probeer het eens! Je kunt het downloaden en 30 dagen gratis proberen, of een online demo inplannen met één van onze specialisten.