Goedkoop Autodesk netwerk alternatief

Autodesk stopt met netwerklicenties, maar er is een Autodesk netwerk alternatief!

Vanaf 7 augustus zal Autodesk stoppen met het aanbieden van netwerklicenties en zullen ze hun licentiemodel wijzigen naar “named accounts”. Dit betekent dat bedrijven op zoek moeten gaan naar een autodesk netwerk alternatief. In plaats van het activeren van de software met een serienummer, moeten gebruikers nu inloggen met hun persoonlijke account. Hoewel dit op het eerste gezicht een kleine verandering lijkt, kan dit voor veel bedrijven aanzienlijke gevolgen hebben. Wilt u weten wat deze veranderingen voor uw bedrijf betekenen? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Kleine verandering, grote implicaties

Autodesk noemt de volgende voordelen voor deze maatregel:

 • Minder downtime omdat alle licenties in gebruik zijn

 • Nieuwe manieren om kosten te optimaliseren
 • Geen netwerkservers meer nodig

Bij veel van onze klanten zien we het volgende:

 • Je gaat meer betalen voor je licenties

 • Je verliest flexibiliteit (licentie delen is niet meer mogelijk)

 • Meer werk voor systeembeheerders

 • Je gaat veel meer betalen voor je licentie

Wat gaat er met je netwerklicentie gebeuren?

Maak je gebruik van één of meerdere netwerklicenties? Dan kun je gebruik maken van het (tijdelijke) ‘Trade In’-voorstel van Autodesk: je ruilt hierbij 1 netwerklicentie in voor 2 named user licenties. Wat je vervolgens tekort komt aan licenties kun je aanvullen met (reguliere) named user-licenties.

Voorbeeld
Stel: je gebruikt met 5 users 1 netwerklicentie. In het Trade In- voorstel ruil je deze licentie in voor 2 named user-licenties. Omdat je met 5 users bent kom je nog 3 licenties tekort. Deze 3 licenties dien je vervolgens nog aan te schaffen.

Rekenvoorbeeld: 5 netwerklicenties en 14 users

We hebben een rekenvoorbeeld uitgewerkt voor een gangbare situatie: een bedrijf dat met 14 users gebruik maakt van 5 netwerklicenties. In de grafiek kun je de kosten zien in de huidige situatie, en in de nieuwe situatie na de ‘Trade In’.

60% meer kosten
De jaarlijkse kosten nemen met ruim 60% toe. De oorzaak is eenvoudig: in plaats van 5 netwerklicenties ben je genoodzaakt om vanaf het tweede jaar 14 (!) named accounts af te nemen.

Er is een Autodesk netwerk alternatief: BricsCAD

We zien steeds meer AutoCAD (LT)-gebruikers overstappen naar BricsCAD vanwege de vele voordelen:

 • Veel voordeliger dan AutoCAD (LT)

 • Gebaseerd op het universele .dwg-formaat

 • 100% uitwisselbaar met AutoCAD/ AutoCAD LT

 • Vertrouwde gebruikersinterface (lijkt erg op AutoCAD (LT))

 • Beschikbaar in netwerk- en standalonelicentie

 • Beschikbaar als koop- en abonnementslicentie

Als je gewend bent om met AutoCAD of AutoCAD LT te werken, dan kun je binnen een half uur met BricsCAD werken volgens onze klanten. Je kunt BricsCAD gratis 30 dagen proberen.

Bespaar minstens 70% met een BricsCAD-licentie het Autodesk netwerk alternatief

Bovenstaand rekenvoorbeeld (5 netwerklicenties voor 14 users) hebben we ook toegepast op BricsCAD. Resultaat: ruim 70% besparing op je licentiekosten ten opzichte van AutoCAD! De overstap is eenvoudig en je kunt op de manier blijven werken zoals je nu doet. In deze vergelijking zijn we uit gegaan van 5 netwerklicenties BricsCAD Platinum.

Bespaar ruim 80% met een kooplicentie!

Zoals je kunt zien is de besparing met BricsCAD ten opzichte van AutoCAD gigantisch! En het wordt nog beter: BricsCAD is ook als kooplicentie beschikbaar. Wanneer je voor een kooplicentie kiest, dan loopt de besparing na 5 jaar zelfs op tot ruim 80%. Wil je meer advies of een passend voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.