AutoCAD LT VS AutoCAD

Er zijn een aantal grote verschillen in deze programma’s en welke programma past nu bij jouw behoeftes, daarnaast zijn er ook nog andere alternatieven zoals BricsCAD. Dat laatste programma is misschien nog wel de beste oplossing voor jouw behoeftes.

  • AutoCAD heeft meer functionaliteiten dan AutoCAD LT
  • AutoCAD is hoger in prijs dan AutoCAD LT
  • voor AutoCAD en AutoCAD LT is geen kooplicentie

2D AutoCAD LT

AutoCAD LT biedt beperkte 3D-functionaliteit waarmee je eenvoudige 3D-tekeningen kunt maken. Het belangrijkste verschil met de volledige versie van AutoCAD is dat AutoCAD LT beperkte tools en functionaliteiten biedt voor geavanceerd 3D-modelleren, zoals parametrisch ontwerp, geavanceerde oppervlaktemodellering en visualisatiemogelijkheden. Als je complexere 3D-ontwerpen wilt maken en geavanceerdere 3D-functionaliteit nodig hebt, is het raadzaam om de volledige versie van AutoCAD te overwegen.

Kooplicentie en abonnement

Voor zowel AutoCAD als AutoCAD LT is er geen Kooplicentie alleen een abonnement dit is natuurlijk niet altijd handig als je geen zin hebt in zo een abonnement , maar gewoon het programma vast op je pc wilt hebben. Hier heb je BricsCAD dus voor, bij BricsCAD heb je verschillende soorten licenties zo heb je een netwerk licentie, standalone licentie en kooplicenties er is dus voor iedereen wel iets, daarnaast is BricsCAD ook nog eens goedkoper.

Network licentie BricsCAD

Met BricsCAD verbeter je jouw workflow

BricsCAD zorgt ervoor dat jij gewoon door kan werken het is goedkoper dan AutoCAD en werkt voor een groot deel het zelfde als AutoCAD.

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

BricsCAD VS AutoCAD

BricsCAD heeft veel voordelen in vergelijking met AutoCAD zo is BricsCAD 50% voordeliger dan AutoCAD, daarnaast heb je bij BricsCAD veel verschillende opties in licenties bij BricsCAD is het dus ook mogelijk om een licentie te kopen die permanent op jouw pc staat. Ook lijkt BricsCAD heel erg op AutoCAD zo is de tool bar bijna het zelfde als die van AutoCAD en is BricsCAD ook 100% DWG.