Wil je BricsCAD eens proberen? Dat kan! Download een trial via deze link.

Let op: activeer de juiste versie!

Wanneer je de trialversie van BricsCAD activeert (lees in deze blog meer over het downloaden en activeren), dan staat deze standaard ingesteld op BricsCAD Ultimate. Dit is de meest uitgebreide versie van BricsCAD (en ja, ook de duurste versie van BricsCAD), waardoor je alle mogelijkheden kan zien en proberen.

Wil je ook weten wat de mogelijkheden zijn binnen een andere BricsCAD versie (bijvoorbeeld BricsCAD Lite, Pro, BIM of Mechanical)? Dan is het nodig om de instellingen van je trialversie te wijzigen. We raden je aan om dit te doen, zodat je vooraf goed weet wat er wel en niet mogelijk is binnen de versie die je overweegt te kopen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Run as level

Type (in de commandline) het commando RUNASLEVEL gevolgd door enter.

BricsCAD vraagt je nu een waarde te kiezen vanaf 0 tot en met 5:

Elke waarde staat hierbij voor een versie BricsCAD:

0 = BricsCAD Lite
1 en 2 = BricsCAD Pro
3 = BricsCAD BIM
4 = BricsCAD Mechanical
5 = BricsCAD Ultimate

Maak je keuze en bevestig met enter. BricsCAD bevestigt de gemaakte keuze:

De gekozen versie wordt actief nadat je BricsCAD opnieuw opstart.

Klopt het wat je gedaan hebt?

Wil je zeker weten dat je de juiste versie aan het testen bent? Dat kan je op een paar manieren zien. In bovenstaand voorbeeld hebben we voor Lite (0) gekozen. Als we opnieuw opstarten dan zien we het onderstaande scherm:

Onder 3D Modeling, Mechanical Design en BIM staat  nu ‘Upgrade’. Dat klopt ook, want deze functionaliteiten vallen niet binnen de Lite versie. Als je een andere versie hebt gekozen, dan kan dit venster er anders uit zien.

We kiezen de beschikbare versie en we gaan het nog eens controleren: we typen (na het opstarten) in de commanline LICENSEMANAGER:

Vervolgens krijgen we het onderstaande scherm:

In dit voorbeeld zien we achter BricsCAD Lite staan ‘Activated’ en de overige versies zijn geblokkeerd. Dat klopt dus. Dit betekent dat deze versie nu actief is, en dat we enkel de functionaliteiten van BricsCAD Classic zien.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen!