Klantcase Van den Berg Interieurbouw

Reinier van den Berg is een gevestigde naam in de interieurwereld. Zijn smaakvolle kwalitatieve  interieurs zijn op veel plaatsen terug te vinden: in horecagelegenheden, bij bedrijven, en voor het grootste gedeelte bij particulieren.

Reinier maakt graag exclusieve maatwerkmeubels voor de bovenkant van de markt: vaak gaat het hierbij om keukens, inloopkasten en badkamermeubels. Maar ook vele andere items zoals nachtkastjes, tafels, wellnessmeubels, privébarren en zelfs complete interieurs worden door Van den Berg Interieurbouw vervaardigd. 

Van ontwerp tot productie

‘In veel gevallen krijgen we een ontwerp aangeleverd van de interieurarchitect van onze opdrachtgever. Hierin staat dan op hoofdlijnen aangegeven welke meubels er geplaatst moeten worden. Maar een architect is geen interieurbouwer. Zo houden wij rekening met de kleinste details zoals materiaaldikte, toleranties en actuele maatvoering in het werk’, vertelt Reinier.

‘Maar er zijn ook klanten die ons vragen om een ontwerp te maken, en dan gaan we vanaf scratch aan de slag. De ontwerpen die wij maken bevatten dan alle details die voor ons als interieurbouwer belangrijk zijn: zoals wij het tekenen wordt het ook daadwerkelijk gemaakt.’

Het ontwerpen doet Reinier in SketchUp. ‘Ik heb daar ooit een goede cursus voor gevolgd en daardoor kan ik mijn ideeën snel vormgeven, vaak waar de klanten bij zitten zodat ze mee kunnen kijken. Natuurlijk geef ik mijn materialen weer in SketchUp, maar het liefst heb ik dat de klant naar onze showroom komt. Hier kunnen ze in het echt de uitstraling van de verschillende materialen ervaren. En onze showroom schept gelijk vertrouwen: het is een visitekaartjes van ons werk’, licht Reinier toe.

Een ontwerp is nooit in één keer klaar. Vaak komen klanten tijdens het ontwerpproces tot nieuwe inzichten of ideeën. ‘Deze wijzigingen kan ik vaak snel en makkelijk aanpassen in SketchUp, het is een erg gebruiksvriendelijk programma.’

‘Wanneer ik met een klant overeenstemming heb over het ontwerp dan gaan we productietekeningen maken waarmee de meubels gemaakt kunnen worden.’ Bij Reinier van den Berg werken 14 mensen waarvan het grootste gedeelte in de werkplaats werkt.

‘Onze werkvoorbereider maakt van mijn ontwerp productietekeningen. Dat doet hij in AutoCAD LT. Deze tekeningen zijn tot op de millimeter nauwkeurig want die worden gebruikt om onze geautomatiseerde machines aan te sturen.’

Controle op het proces

De werkplaats ziet er georganiseerd uit. Er staan diverse meubels in aanbouw en elke medewerker is gespecialiseerd in een onderdeel van het productieproces. ‘Hier moeten wij het verdienen’, legt Reinier uit. ‘Bij plaatsing op locatie is het altijd maar afwachten wat je aantreft en moeten we vaak improviseren. Dat kost natuurlijk tijd en geld. In onze werkplaats is dat anders, hier hebben we zelf controle op het proces. Daarom werken we met goede tekeningen en moderne machines. Hierdoor kunnen we nauwkeurig werken en voorkomen we fouten en slordigheden.’

Plannen voor de toekomst

‘Wij zijn vooral bekend vanwege onze exclusieve interieurs, en dat blijven we natuurlijk vooral doen. Maar we hebben ook een website waar je zelf je kast kunt ontwerpen en bestellen: kastenwinkel.nl. Zodra een bezoeker een kast heeft samengesteld wordt er direct een werktekening gegenereerd. En het productieproces is voor ons verder hetzelfde. Dit is een extra verkoopkanaal waarmee we onze productie verder kunnen opschalen. Hier zie ik veel kansen voor de nabije toekomst’, sluit Reinier af.

Samenwerking met CADkoop

De samenwerking met CADkoop verloopt prettig. Het bestellen op de webshop gaat altijd makkelijk en als we vragen hebben dan zijn ze goed bereikbaar. Simpel maar doeltreffend voor ons.

Contactgegevens:
Van den Berg Interieurbouw
Mijlweg 63
3295 KG ’s-Gravendeel
Vandenberginterieurbouw.nl
Kastenwinkel.nl