Bricsys 24/7 wordt door veel uiteenlopende bedrijven en instanties gebruikt: van bouwbedrijven tot advocatenkantoren. Vandaag zijn we in gesprek met Ton Vissers van Avans Hogeschool, ook een intensieve gebruiker van Bricsys 24/7.

‘Ik vind het een geweldige omgeving’, geeft Ton al direct aan bij het begin van het gesprek. ‘Het is erg gebruiksvriendelijk en het doet in principe precies wat we nodig hebben. We zijn destijds met Bricsys 24/7 in aanraking gekomen via onze architect. Die beheerde onze nieuwbouw in Bricsys 24/7 en we hebben toen een tijdje ‘meegelift’ op hun omgeving. Op zich ging dat prima maar tegelijk wilden we niet te afhankelijk worden van één partij voor het beheer van al onze projectdocumenten. Toen hebben we besloten dat we voortaan onze eigen Bricsys 24/7 omgeving wilden hebben.’

Het wijst zichzelf uit

‘We zijn begonnen met het kleinste Bricsys 24/7 abonnement en hebben daar een mooie basis voor ingericht: een duidelijke mappenstructuur en alle rollen die er in ons geval bij een project komen kijken. Opmerkelijk is dat we eigenlijk nooit training hebben gehad; het is zo gebruiksvriendelijk dat het zichzelf uitwijst. Ook de benodigde dataopslag kon mooi meegroeien met onze behoeften.

In het begin was het even zoeken naar de meest logische indeling maar die hebben we inmiddels gevonden en die gebruiken we nu als template voor elk nieuw project.

In totaal hebben we 15 bouwprojecten verdeeld over 3 steden. 6 à 7 daarvan zijn actieve projecten die op dit moment lopen via Bricsys 24/7. Alles wat we doen qua bouwprojecten doen we met Bricsys 24/7: van kleine verbouwing tot en met complete ontwikkeling en nieuwbouw.

Het technisch beheer en onderhoud valt daar natuurlijk buiten, maar zodra er een architect of constructeur aan te pas komt, dan gebruiken we Bricsys 24/7. We gebruiken het voor diverse bestanden: .dwg, .pdf, .ifc, eigenlijk van alles. Ook andere zaken zoals mail, notificaties en revisiebeheer organiseren we allemaal in Bricsys 24/7.’

Templates steeds opnieuw gebruiken

Ton laat zien waar ze op dit moment bij Avans mee bezig zijn, en inderdaad: alle projecten staan op een uniforme manier georganiseerd in Bricsys 24/7, inclusief de Onderwijsboulevard die aan de overkant van het pand in Den Bosch gerealiseerd gaat worden.

‘De rollen en de specifieke documentatie komen bij elk project weer terug, dus daarom kunnen we onze template steeds opnieuw gebruiken. Het grote voordeel van Bricsys 24/7 is dat we een vast bedrag per jaar betalen, ongeacht het aantal gebruikers. Daarom is het voor ons heel makkelijk om externe bedrijven toegang te geven tot onze omgeving. Met de rol-gebaseerde toegangsrechten hebben we geborgd dat iedereen enkel die documenten kan inzien die voor hem of haar bedoeld zijn.’

‘Wanneer een nieuw project is afgerond gaat het naar ‘Beheer en Onderhoud’. We halen het dan uit de Bricsys 24/7 omgeving en verplaatsen het naar Sharepoint. Zo kunnen we er intern nog bij en houden we de dataopslag beperkt. Deze workflow bevalt ons prima, we zijn erg tevreden over Bricsys 24/7 en zullen het voorlopig op deze manier blijven gebruiken’ aldus Ton.

Gegevens
Avans Hogeschool
Onderwijsboulevard 215
5223 DE ‘s-Hertogenbosch
avans.nl

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over Bricsys 24/7.