Autodesk Civil 3D

3D ONTWERPEN VOOR CIVIEL ENGINEERS!

Autodesk Civil 3D is de software voor iedereen die actief is in de civiele markt. Voor elke fase van een project is er binnen Civil 3D een geschikte functie terug te vinden.

 

Civil 3D De perfecte civiele ontwerp en documentatie tool!

Met Autodesk Civil 3D heb je als Civiel engineer een perfecte ontwerp en documentatie tool in handen. Met Civil 3D kun je ook deelnemen aan een BIM proces. Je hebt meer inzicht in de prestaties van je project, duidelijkere gegevens en processen en zo kan je sneller reageren in een steeds veranderende omgeving!

Met Civil 3D kun je wegen, rioleringen, taluds ontwerpen maar ook landmeetkundige gegevens verwerken of andere objecten zoals bouwputten of dijken realiseren.

 

5 voordelen van Autodesk Civil 3D

Dynamisch ontwerpen.
Civil 3D maakt gebruikt van de vertrouwde AutoCAD software met daaraan extra civiele functies toegevoegd, om het werk voor jou nog makkelijker te maken! Dit betekent dat als iedereaanpassing in je ontwerp automatisch zal worden overgenomen in andere aanzichten.

Werken met lokale standaarden.
Binnen de Benelux is een lokalisatie beschikbaar met basistekeningen voor de meest gangbare ontwerpstandaarden. Voor Nederland is dit een stijlenset voor Rijkswaterstaat en GB-CAD, voor België een stijlenset volgens Aquafin standaarden.

Ontwerpen rioleringen!
Rioleringen ontwerpen in 2D kan lastig zijn. AutoCAD Civil 3D biedt je de mogelijkheid om de rioleringsleidingen en putten weer te geven in het grondplan, in het lengteprofiel en in de dwarsprofielen. Zo voorkom je ontwerpfouten!

Wissel bijna elk bestand uit met Civil 3D!
Het bestandsformaat van Autodesk® AutoCAD® Civil 3D is de bekende DWG. Maar ontwerpen gemaakt in Autodesk® AutoCAD® Civil 3D kunnen ook in andere software ingelezen worden.

Maak een 3D visualisatie.
Communiceer je ontwerp beter met een prachtige visualisatie. Elke wijziging aan het ontwerp wordt onmiddellijk zichtbaar zijn in de visualisatie.

 

De Autodesk AutoCAD Civil 3D software zit ook in de volgende producten: