Bekijk de nieuwste Enscape™, versie 3.2! Enscape™ 3.2 heeft enkele fantastische verbeteringen, zoals Dynamic Asset Placement, verbeteringen aan panorama’s, green building assets en nieuwe materialen!

Verbeteringen

 • Dynamic Asset Placement
  Met het nieuwe Dynamic Asset Placement kunnen gebruikers assets uit de Asset Libraries selecteren, plaatsen en bewerken in hun ontwerpen via het Enscape™-renderingvenster. Alles wat aan de weergave wordt toegevoegd, wordt onmiddellijk weerspiegeld in de modelleringssoftware, waardoor assets in twee richtingen kunnen worden geplaatst. Gebruikers kunnen een asset roteren, schalen en verwijderen, en alle wijzigingen worden weer gesynchroniseerd met het project. De exacte bewerkingsfuncties en -mogelijkheden zijn afhankelijk van de gebruikte modelleringssoftware. Multi-asset plaatsing is nu ook beschikbaar om snel scènes te vullen met assets zoals bomen, auto’s en mensen, direct in Enscape™.
 • Batch Panorama en Panorama Tours
  Met de nieuwe Batch Panorama kunnen gebruikers nu meerdere panorama’s, zoals een afbeelding, monopanorama of stereopanorama, tegelijk renderen. Panorama Tours zijn ook beschikbaar om klanten en prospects beter door voorgestelde ontwerpen te leiden – tools van derden zijn niet langer nodig.
 • Green Building Assets en Materialen
  Met de groeiende vraag en behoefte aan duurzame architectuur, kunnen gebruikers nu genieten van een nieuwe collectie van meer dan 150 groene gebouwen, waaronder een breed scala aan bomen, planten en bloemen die vaak worden gebruikt in het ontwerp van groene gebouwen. Windturbines, elektrische centrales, twee extra elektrische voertuigen, drones, een scooter en zelfs een passagiersdrone zijn ook aan deze update toegevoegd. Gebruikers krijgen ook toegang tot ongeveer 25 groene bouwmaterialen zoals organische bakstenen, een bamboehek, gerecycled plastic, een stromuur, hooiplastic, zonnepanelen, bedrukt beton, leempleister, zonnedakpannen, houtmaterialen en aangestampte aarde.
 • Nieuwe Materialen en People Assets
  Enscape™ 3.2 bevat ook ongeveer 30 nieuwe veelgevraagde materialen zoals behang, tegels, marmer, graniet, leer, gips en rubberteer. Gebruikers kunnen ook ongeveer 50 nieuwe items aan hun scènes toevoegen.
 • Ray-Traced Schaduwen
  Schaduwscherpte en nauwkeurigheid zijn met deze release verder verbeterd door raytraced zonneschaduwen uit te breiden naar video’s en realtime walkthroughs (ongeacht of de rustmodus is geactiveerd of niet).
 • Herziene Uploadbeheer
  Om de functie Upload Management in lijn te brengen met de rest van het product en gebruikers een intuïtieve workflow te bieden, is de gebruikersinterface voor dit specifieke element van Enscape™ opnieuw ontworpen. Uploads worden nu gegroepeerd op type en product, en functie-indicatoren zijn verbeterd.

“Ik vind het leuk dat Enscape altijd op zoek is naar manieren om onze ontwerpworkflow te verbeteren”, zegt Joseph Kim, projectmanager, MJM Architects. “De nieuwe Dynamic Asset Placement-functionaliteit zal zowel tijd als moeite besparen, omdat we de assets nu kunnen plaatsen en wijzigen op een manier die niet zo eenvoudig was met de 3D-modelleringssoftware.”

Extra Enscape™ 3.2-functies

 • Wisselen van geometrie-update: Revit-, Archicad- en Vectorworks-gebruikers kunnen beslissen of alle geometrie opnieuw moet worden geladen bij het wijzigen van een weergave.
 • Vulkan ray tracing voor AMD GPU’s
 • Windows 11-ondersteuning
 • Meer verbeteringen en oplossingen

Verkrijgbaarheid

Enscape™ 3.2 is een gratis upgrade voor bestaande gebruikers. Download de laatste versie in de downloadsectie of koop Enscape via deze link.