Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.5/10
Product met succes toegevoegd.

SketchUp Pro 2021, 1 jaar. BlackFriday

SketchUp Pro 2021, 1 jaar. BlackFriday

€ 206,00 *
€ 249,26 incl. btw

Kies je Support
  • SU-Pro-sub-1yr-BFCM

Klanten geven ons een 8,4/10
Makkelijk en veilig bestellen

Promo is enkel geldig voor nieuwe licenties, niet ter vervanging van bestaande abonnementen...meer
Productinformatie "SketchUp Pro 2021, 1 jaar. BlackFriday"

Promo is enkel geldig voor nieuwe licenties, niet ter vervanging van bestaande abonnementen

Werkwijze

Dit artikel wordt bij aankoop gekoppeld aan een e-mailadres.
Heb je al een SketchUp licentie die gekoppeld is aan een gebruiker/e-mailadres?
Voeg dan een extra licentie toe voor de resterende looptijd.
Weet je hoe lang je licentie nog loopt, voeg het juiste aantal dan toe via: /software/sketchup/sketchup/sketchup-pro-dagen-toevoegen-aan-je-jaarlicentie 
Weet je dat niet, bel dan 088-4946680 en vraag naar de verkoop. We kunnen dat opzoeken voor je en helpen je graag verder. (Je mag ook de chatfunctie van de shop gebruiken)

SketchUp Pro

SketchUp Pro is het award winnende programma dat een complete manier van 3D ontwerpen levert.
SketchUp Pro is een bedrieglijk simpele, maar krachtige tool voor het snel en eenvoudig creëren, bekijken en modificeren van jouw 3D ideeën. Het combineert de charme en spontaniteit van het potloodschetsen met de snelheid en flexibiliteit van de hedendaagse media. Met SketchUp creëer je zeer snel en eenvoudig 3D oppervlakmodellen en visualiseer deze met texturen en animaties. Je kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel je tekening opsieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto's), doorsneden van uw model maken en door je ontwerp heen wandelen.

De 4  componenten van SketchUp Pro:

SketchUp Pro
Begin met het tekenen van lijnen en vormen. Duw en trek oppervlakken om ze in 3D-vormen te veranderen. Strekken, kopiëren, roteren en schilderen om alles te maken wat je maar wilt.

Layout
LayOut is een extra applicatie die bij SketchUp Pro meegeleverd wordt. Hiermee maak je in een handomdraai professionele presentaties van je SketchUp Pro modellen. Met LayOut kun je SketchUp Pro modellen in meerdere aanzichten op een sjabloon (bv. je huisstijl) plaatsen en voorzien van grafische elementen zoals titels, pijlen, patroonvullingen, logo's en foto's om af te drukken of voor schermpresentaties. Zo heb je dus in handomdraai een professioneel presentatiedocument.

Stylebuilder
StyleBuilder is een extra applicatie die bij SketchUp Pro meegeleverd wordt. StyleBuilder is een losse applicatie waarmee je een eigen sketchy-edge stijl kunt creëren.
Gebruik je favoriete pen, potlood of stift en scan de lijnen in. StyleBuilder zal deze lijnen dan weer omzetten in SketchUp-lijnen, waardoor je een compleet eigen stijl creëert!

Predesign
Deze tool biedt ontwerpers van o.a. gebouwen en buitenruimten alle informatie die ze nodig hebben om invloeden van het klimaat op de juiste manier in hun eerste concepten te verwerken. Zo bepaal je de juiste ideeen voor het ontwerp voordat het 3D ontwerpproces begint.

Heeft SketchUp Pro 2021 nieuwe systeemeisen?
U heeft minimaal een 64-bit versie van Windows 10. Voor macOS heeft u 10.14 (Mojave), 10.15 (Catalina) or 11.0 (Big Sur) nodig. Eerdere versies worden niet meer ondersteund.

Let ook goed op of uw computer wel voldoet aan de volgende hardware-eisen:

  • 2.1+ Ghz Intel Core processor
  • 8+ GB RAM
  • 1+ GB videogeheugen, OpenGL 3.1 of hoger
Looptijd: 1 jaar
Operatingsystem: Mac O.S., Windows
Nieuw-Upgrade: Nieuw
Standalone-Netwerk: Stand alone
Levering: Toegangscode
Vakgebied: Algemeen
Modelleren: 3D Direct modelleren
Assemblages: Nee
Verdere links naar "SketchUp Pro 2021, 1 jaar. BlackFriday"
Veelgestelde vragen SketchUp

home-back-sketchup

Veelgestelde vragen over Sketchup

Werken mijn Extensions wel met SketchUp 2021?

Waarschijnlijk niet direct. Neem contact op met de leverancier van uw Extension om te zien of een update noodzakelijk is. Van de door ons ondersteunde Extensions is op dit moment de actuele status: (15/12/2020)

Compatibel:
V-Ray for SketchUp (let op: alleen versie 5 hotfix 1, versie Next en eerder zullen niet compatibel zijn!)
Skalp
Enscape
Laubwerk
Undet
SU Podium 2.6+

Niet compatibel:
Thea for SketchUp
Kubity Pro (tip: bewaar als SKP 2020 file!)

Podium Walker / ProWalker
RenderIN
Skimp
Profile Builder
Quantifier Pro
PlaceMaker
Skatter
Dibac

Aan de slag met je SketchUp Subscription
Hoe activeer ik mijn SketchUp abonnement?

We hebben een blog geschreven voor het activeren van een kooplicentie. Je kunt verder lezen via deze link

Ik krijg de melding To many activations

Stel je hebt 3 licenties en je ontkoppelt 1 gebruiker van 1 licentie.
Op het moment dat je een nieuwe gebruiker koppelt, kun je de melding krijgen dat er teveel activations zijn gedaan, terwijl er toch maar 3 gebruikers zijn.

In de software, klik op "Manage Subscription"
Log in op je Trimble ID, in het portaal onder 'My Products ' kijken, en daar bij SketchUp Pro op de 'View Included Applications' klikken.

Daar vind je het artikel sketchUp Pro. Je ziet in dat product  een linkje 'Manage Devices' en klik dat aan.
Klik dan op "Deauthorize All"
Hierna zijn de licenties weer toe te kennen aan de juiste persoon.

Mijn SketchUp licentie is niet meer te activeren op andere computer.

Een SketchUp licentie kan 1 maal op een gewoon werkstation worden geinstalleerd, maar ook bijvoorbeeld op een Notebook of thuiscomputer.
Als je de software voor een derde keer wilt activeren, dan gaat dat niet.  in bonderstaande filmpje zie je hoe dit probleem is op te lossen. 

 

 

An Error Occurred During Atthentication. De oplossing.

Mogelijk zie de de bovengenoemde foutmelding bij interactie met 3D Warehouse of Extension Warehouse vanuit SketchUp.
Volg dan de onderstaande stappen om dit op te lossen:
1.
Meld je af bij je account door po het pictorgam linksonder in het SketchUp - tekenvenster te klikken.

auth-error-sketchup

2. Log opnieuw in op je account
3. Probeer 3D warehouse of Extension warehouse opnieuw te openen.

Werkt dat niet?
Dan is er mogelijk een probleem met de internebrowser op je computer. 
Verwijder in dit geval de geschiedenis van je browser: Internet Explorer voor Windows-gebruikers en Safari voor Mac-gebruikers.

Hoe snel heb ik mijn SketchUp licentie?

Dat ligt eraan welk type licentie je kiest: de kooplicenties hebben we bijna altijd op voorraad, dus die kun je gebruiken kort nadat je je bestelling hebt afgerond. Wanneer je voor een abonnement kiest, dan ontvang je van Trimble je activatie per mail. Meestal gebeurt dat binnen 1 werkdag.

StyleBuilder en Layout werken niet in Sketchup op mijn Mac. Ook SU podium wordt niet geinstalleerd.

Heb je een Mac computer, waarop een versie van SketchUp staat? Installeer je de upgrade naar de laatste versie, dan kan het gebeuren dat de SketchUp software netjes geinstalleerd wordt, maar dat Layout en Style Builder niet geinstalleerd zijn.
Voorheen moest je een icoontje slepen in de applicatie map, nu is het een 'dubbelklikker' geworden.
Het installeren van een extensie is ook wat verandert. Je kunt nu via [menu]Window->Extension Manager op de rode knop 'Install Extension' Klikken en het .rbz bestandje kiezen.

Krijg ik bij een kooplicentie ook nog updates?

Als je bij je kooplicentie ook maintenance afneemt, dan heb je tijdens de maintenance periode recht op de laatste versie.

Welke videokaart kan ik het beste gebruiken voor Sketchup?

SketchUp Pro leunt heel zwaar op de 3D techniek OpenGL. Je kunt dan ook het beste een videokaart kiezen die dit 100% ondersteunt. Zelf hebben we goede ervaringen met videokaarten die een nVidia chip bevatten, zoals de GeForce en Quadro series.
Wat bijna altijd fout gaat zijn videokaarten die op het moederboard gesoldeerd zitten (onboard, intergrated, ...). Zij delen vaak ook nog het systeemgeheugen en ondersteunen 3D OpenGL zeer slecht.

Verwar een Gamekaart niet met een 3D kaart. Games maken ook gebruik van OpenGL alleen gebruiken zij niet alle instructies van deze techniek. Ter vergelijking, ze gebruiken niet alle letters van het alfabet. De game-kaarten kennen het hele alfabet dikwijls dus ook niet. En dan zul je net zien dat je letters mist die SketchUp wel gebruikt.

Ondersteunt Sketchup Pro meerdere processoren?

Nee, SketchUp Pro kan maar met 1 processor tegelijk werken. Het heeft dus geen nut om te investeren in meerdere processoren.

De layout/ het menu van SketchUp ziet er wazig en uitvergroot uit. Wat kan ik hier aan doen?

Algemeen

De eerste stap is om na te gaan of je de laatste drivers voor de grafische kaart hebt geïnstalleerd. Deze drivers vind je op de website van de fabrikant van je grafische kaart.

Geïntegreerde grafische kaart
Met name de geïntegreerde grafische kaarten (Intel) willen nog wel eens voor problemen zorgen. Wat dan vaak helpt is [menu] Window->Preferences->OpenGL : uncheck 'Use Fast Feedback'

Dedicated grafische kaart
Als je een 'dedicated' grafische kaart hebt, dan wordt die vaak om de batterij te sparen uitgeschakeld als er geen stroom op staat. In dat geval moet je ervoor zorgen dat SketchUp die 'strong video card ' gebruikt in de instellingen van die kaart (rechtermuisknop op het bureaublad en dan kiezen voor Nvidia of AMD instellingen)

Schalen tot 150%
Tot slot ondersteunt SketchUp het schalen van het beeldscherm tot 150%, daarboven wil het nog wel eens falen.

Kan ik SketchUp Pro bestanden gebruiken in SketchUp Make?

Nee, dat gaat niet zo maar. SketchUp Make is voor niet commerciele doeleinden. Wil je alleen SketchUp modellen bekijken, gebruik dan de SketchUp Viewer. https://www.sketchup.com/products/sketchup-viewer/downloads

Welke soorten SketchUp Pro-licenties zijn er?

SketchUp Pro is er als abonnement (subscription). Bij een subscription betaal je een jaarlijks bedrag voor het gebruik van je software.
Daarnaast zijn er nog enkele varianten zoals een netwerk-, of studentenlicentie.

Wil je weten welke licentie het beste past bij jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

Aan de slag met je SketchUp kooplicentie
Hoe activeer ik mijn SketchUp kooplicentie?

We hebben een blog geschreven voor het activeren van een kooplicentie. Je kunt verder lezen via de deze link

Advies bij aankoop
BlackFriday 25%
20% BlackFridayPromo
10% BlackFriday Korting
AutoCAD LT 2022, 1 jaar AutoCAD LT 2022, 1 jaar
vanaf € 440,00 *
BUNDEL
BlackFriday 25%
BUNDEL
20% BlackFridayPromo
10% BlackFriday Korting
20% BlackFridayPromo
BlackFriday 25%
10% BlackFriday Korting
NIEUW
BlackFriday 25%
20% BlackFridayPromo
NIEUW
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
AutoCAD LT 2022, 1 jaar AutoCAD LT 2022, 1 jaar
vanaf € 440,00 *
20% BlackFridayPromo
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
10% BlackFriday Korting
AutoCAD LT 2022, 3 jaar AutoCAD LT 2022, 3 jaar
vanaf € 1.190,00 *
Revit LT 2022 1 jaar - CADkoop Revit LT 2022, 1 jaar
vanaf € 565,00 *
Laatst bekeken