BIM-software (Building Information Modeling)

BIM-software is een krachtig hulpmiddel dat wordt gebruikt in de architectuur-, engineering- en bouwsector (AEC) voor het creëren en beheren van digitale representaties van fysiek en functionele kenmerken van gebouwen en infrastructuur.

Bouw slimmer met BIM-software!

  • 3D-modellering: Het maken van gedetailleerde 3D-modellen van gebouwen en infrastructuur.

  • Informatiebeheer: Opslaan en beheren van gegevens met betrekking tot bouwcomponenten, materialen en systemen.

  • Samenwerking: Meerdere belanghebbenden (architecten, ingenieurs, aannemers) laten samenwerken aan een enkel model.

  • Planning: Integreren met projectplanningen om bouwfasen en tijdlijnen te plannen.

  • Kostenraming: Helpen bij het budgetteren en kostenbeheer door middel van hoeveelheidsopnames en kostenramingsfuncties.

BIM 2 werelden

Belangrijke aspecten
van BIM-software

Het gebruik van open bestandsformaten in CAD-software is cruciaal voor het waarborgen van interoperabiliteit en toegankelijkheid binnen de bouwbranche. Daarom werkt BricsCAD op basis van de open standaarden .dwg en .ifc. Open formaten faciliteren naadloze gegevensuitwisseling tussen verschillende CAD-programma’s en andere softwaretoepassingen, waardoor samenwerking en integratie worden vergemakkelijkt. Ze bieden ook een zekere mate van toekomstbestendigheid, doordat ze minder afhankelijk zijn van specifieke fabrikanten of softwareversies, wat bijdraagt aan een dynamische en duurzame ontwerpworkflow.

BIM-software en IFC: naadloze samenwerking en efficiëntie

IFC viewen

IFC bewerken

IFC combineren

IFC clash notification

IFC delen

Een goede basis voor jouw IFC-bestanden

Uit ervaring weten we dat als een (bouw) bedrijf om een IFC-viewer vraagt, dat er vaak een bredere behoefte is. Bijvoorbeeld om bepaalde onderdelen uit het BIM-model te kunnen halen, of om van het 3D-model een 2D tekening te genereren. Neem gerust contact met ons op om de meest passende oplossing te bespreken, of plan een vrijblijvende demo in.

Verschillende oplossingen

Op basis van jouw wensen hebben we verschillende oplossingen voor het bekijken, bewerken en delen van IFC-bestanden.

Training en ondersteuning

Zie je op tegen een overstap? Wij helpen je! Onze ervaren CADspecialisten staan je bij vanaf de installatie tot en met het configureren van je instellingen. Ook bieden we diverse trainingen en kunnen we maatwerkoplossingen in BricsCAD voor je maken.

  • training

  • instellingen

  • maatwerk