Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

Workflow in BricsCAD

Bij CADkoop hebben we diverse klanten die meerdere typen tekensoftware gebruiken. Zo is een populaire softwarecombinatie bij architecten Sketchup, AutoCAD (LT) en Revit.

De workflow hierbij is meestal hetzelfde: Sketchup  wordt gebruikt om snel en makkelijk een idee om te zetten in een 3D-model. Als eenmaal duidelijk is hoe een gebouw eruit moet gaan zien, dan stapt men over naar Revit om een BIM-model te maken. In de praktijk betekent dit dat je bijna het hele gebouw opnieuw kunt gaan tekenen.

Wanneer het BIM-model klaar is vragen uitvoerende partijen detailtekeningen aan de architect, en deze worden vaak in AutoCAD of AutoCAD LT nog een keer bewerkt. Nog een keer werk dus…

BricsCAD-workflow Klassieke workflow

Even voor de duidelijkheid: in bovenstaand scenario begin je met de aanschaf van 3 licenties, daarnaast werk je in 3 verschillende bestandsformaten: .skp , .rvt en .dwg. En tot slot ben je 3x aan het tekenen. Fijn natuurlijk als je opdrachtgever per uur afrekent, maar in de praktijk willen we toch graag zo efficiënt mogelijk bezig zijn.

Dan rijst natuurlijk de vraag: kan dat nou niet makkelijker? En het antwoord daarop is volmondig: JA, dat kan!

Bouw het met BricsCAD!

BricsCAD heeft in dit scenario voorzien. Je gehele workflow kun je maken in slechts één bestandsformaat: .dwg. Zo kun je met de gratis software BricsCAD Shape heel eenvoudig je ideeën modelleren. Vervolgens kun je in BricsCAD BIM (waar de functionaliteiten van Shape overigens al in zitten) dit ontwerp opwerken naar een volledig BIM-model, inclusief detailleringen. En dit allemaal op basis van het .dwg formaat. Zo hoef je maar één softwarepakket aan te schaffen (en dit kan zowel op koop- als abonnementsbasis), je hoeft maar één keer te tekenen, en je gebruikt slechts één bestandsformaat. Daarbij is het grote voordeel dat .dwg volledig uitwisselbaar is met andere CADsoftware zoals bijvoorbeeld AutoCAD.

BricsCAD-dwg Workflow in BricsCAD BIM

Bespaar met BricsCAD
Naast het voordeel in tijd is er ook een voordeel in geld. Eén jaar gebruik van Sketchup + AutoCAD LT + Revit kost bij elkaar op dit moment ruim € 3.100,-. BricsCAD BIM kost voor één jaar slechts € 910,-.  

‘Waar zit dan het addertje?’, zul je misschien denken. Nou, er is geen addertje. Geloof je het niet? Probeer dan BricsCAD 30 dagen gratis!