Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

Wat is nieuw in BricsCAD Pro V21?

Bij de release van BricsCAD V21 zijn de versies Pro en Platinum samengevoegd. Dat betekent dat alle features van BricsCAD Platinum voortaan aanwezig zijn in BricsCAD Pro. Maar er zijn nog meer nieuwe features:

Meshes 

Improved-displaying-of-mesh-geometry

In BricsCAD V21 heeft Bricsys® enorme verbeteringen aangebracht in de manier waarop BricsCAD® omgaat met meshes.

Mesh-eigenschappen
Er zijn nu meer mesh-opties in het eigenschappenvenster. Inclusief eigenschappen van mesh-subentiteiten zoals vlakken, randen en hoekpunten.

Verbeterde weergave van mesh-geometrie
De verbeterde weergave van mesh ziet er niet alleen goed uit, het maakt de maatvoering en het bewerken ook veel gemakkelijker.

Zet Mesh om in Solid
Je kunt meshes nu direct naar solids converteren met de nieuwe opdracht ConvToSolid.

SketchUp® Importverbeteringen

Het importeren van SketchUp®-bestanden is sterk verbeterd. Het importeren van Sketchup®-bestanden gaat sneller en nauwkeuriger. Bovendien worden voor BricsCAD V21 Sketchup®-entiteiten geïmporteerd als named blocks en worden rendermaterialen en texturen nu ook geïmporteerd.

Fillets en schuine randen

Filets met variabele radius
In BricsCAD® V21 kun je nu afrondingen met variabele straal maken. Dit betekent dat je verschillende waarden van de radius kunt instellen aan beide uiteinden van een afgewerkte rand, of als een reeks raaklijnen.

Creëer asymmetrische, constante afschuiningen

Create-assymetric-constant-chamfers

Je kunt ook asymmetrische, constante afschuiningen langs geselecteerde randen maken door twee verschillende afstanden te gebruiken.

Fillets bewerken
Het bewerken van fillets is eenvoudiger geworden met verbeteringen in het bewerken van radius. Bewerken wordt nu gedaan met een tool die lijkt op de Manipulator voor nog meer gebruiksgemak.

3D-geometry-driven constraints

Verander elke parameter van een 3D-model in een geometry-driven constraint. Gebruik de nieuw verbeterde PARAMETRIZE-opdracht om automatisch parametrische elementen te detecteren. Zet elke gewenste parameter om in geometry-driven constraints, terwijl je de relatie met de andere delen van je model behoudt.

Geometry-driven parameters kunnen niet alleen worden gebruikt op nieuw gemaakte modellen, maar ook op bestaande kinematische modellen, gemaakt met eerdere versies van BricsCAD®.

Verbeteringen in de manipulator

Doe nog meer met de Manipulator, in BricsCAD® V21. Bekijk de HotKeyAssistant voor hints en gebruik de Ctrl-toets om door de opties te bladeren.

Preserve-connections-during-rotations2

Behoud verbindingen tijdens rotaties

Je hebt nu de mogelijkheid om verbindingen tijdens een rotatie te behouden. Dit betekent dat alle aangrenzende entiteiten automatisch worden uitgebreid, waardoor je 3D-modelleringssnelheid drastisch wordt verbeterd en je veel tijd bespaart.

Verplaats of roteer hoekpunten met volledige controle

Voor BricsCAD® V21 kun je ook vertices met volledige controle verplaatsen of roteren. Je hebt nu de keuze om hoekpunten te verplaatsen, met of zonder triangulatie.

Piping

New-Standard-Parts-for-piping

Nieuwe standaardonderdelen voor leidingen

BricsCAD® V21 biedt meer dan 200 nieuwe parametrische standaard leidingdelen: buizen, ellebogen, verloopstukken, T-stukken, kruisen, flenzen, pakkingen, volgens ASME-, DIN- en ISO-normen. Ook de onderdelenbibliotheek is geoptimaliseerd.

Leidingen in montageontwerp

Met de tools SMARTINSERT en CONNECTSTANDARDPARTS kun je een bottom-up ontwerpworkflow stroomlijnen: leidingdelen worden automatisch verbonden en vergroot of verkleind om parametrische leidingsystemen te vormen met montagebeperkingen en gemeenschappelijke parameters.

Break down drawing views

Break-down-drawing-views

Splits tekeningaanzichten van lange onderdelen en assemblages op in verkorte aanzichten met behulp van het nieuwe VIEWBREAK-commando.

Er is nog veel meer!

Behalve het bovenstaande zijn er nog meer vernieuwingen in V21. Ben je benieuwd? Probeer BricsCAD 30 dagen gratis!