Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

Wat is nieuw in BricsCAD Lite V21?

Op 27 oktober 2020 heeft Bricsys tijdens de Bricsys Digital Summit versie V21 van BricsCAD gepresenteerd. De eerste verandering is de naam: BricsCAD Classic heet voortaan BricsCAD Lite. In deze blog lees je meer over de nieuwste features in BricsCAD Lite V21.

Blocks

parametric-blocks70y5iFWPbmuAk

Parametric Blocks

Voor BricsCAD® Lite V21 heeft Bricsys® een beter alternatief ontwikkeld voor dynamisc blocks: parametrische blocks. Parametrische blocks werken in zowel 2D als 3D en leveren herbruikbare geometrie die één keer kan worden gedefinieerd en steeds opnieuw kan worden gebruikt, in meerdere formaten, visibility states en oriëntaties. Je kunt Parametric Blocks na het invoegen bewerken met het Properties panel.

Bovendien biedt BricsCAD® V21 je nog meer block- en editmogelijkheden met een geheel nieuwe toolset die speciaal is ontworpen voor blocks:

AutoConstraint

Het krachtige nieuwe AUTOCONSTRAIN-commando laat je met slechts één klik 2D-geometrie automatisch parametriseren. Heel handig om direct parametrische blokken te maken.

Parametric Blockify

PARAMETRICBLOCKIFY is een aanvulling op het huidige BLOCKIFY-commando waarmee je automatisch parametrische blokken kunt maken.

Set By Layer

Met het nieuwe SETBYLAYER-commando kun je de kleur van blokken per laag instellen.

Layers

Automatically-map-layer-structures-to-other-drawings

De opdracht LAYTRANS wijst automatisch lagen in de huidige tekening toe aan een opgegeven tekening. Het kopieert vervolgens automatisch elementen zoals stijlen en kleuren. Dit maakt het omzetten van extern aangeleverde tekeningen naar eigen huisstijlen sneller en efficiënter.

Move Guided

move_guidedDT6k5cFpcHmRl

Voortbordurend op het succes van COPYGUIDED, heeft Bricsys® MOVEGUIDED voor BricsCAD® V21 geïntroduceerd. Selecteer eenvoudig een detail in context (zoals een deur in een muur) en verplaats het naar een andere, vergelijkbare locatie (zoals een andere muur). BricsCAD® zal automatisch het object vastklikken en oriënteren, met behulp van hulplijnen, en de geometrie op intelligente wijze fixeren op het gekozen invoegpunt om overeen te komen (bijv. Een deuropening maken). Achtergebleven gaten worden automatisch gedicht en hatches worden perfect geregenereerd (bijv. De deuropening is gesloten). Een absolute tijdwinst!

Healing tools

Simplify

Ooit een tekening geladen vol met polylijnen met honderden of zelfs duizenden hoekpunten die je tekening vertragen? Voer het nieuwe SIMPLIFY-commando in! Gebruik SIMPLIFY om het aantal onnodige hoekpunten in polylijnen en hatch boundaries drastisch te verminderen, zonder de vorm te veranderen.

Dit maakt het makkelijker om met polylines te werken en het verkleint de grootte van je tekening. Voorheen moest je offending polylines opnieuw tekenen of op internet zoeken naar een LISP-code die je niet echt begreep. Dat hoeft niet meer!

Optimize

Optimize1

Het nieuwe OPTIMIZE-commando repareert 2D-tekenfouten (zoals lijnen die niet volledig op de orthografic staan) en vult gaps op. Je kunt je tolerantiewaarden aanpassen en een live preview bekijken voordat je op "OK" klikt.

History

history

Een andere leuke nieuwe functie voor BricsCAD® V21 Lite is de eigenschap History. Gebruik de nieuwe History property in het Properties panel om wijzigingen ongedaan te maken die je op een enkele entiteit hebt aangebracht. Doe dit zonder de wijzigingen die je in de rest van de tekening hebt aangebracht, ongedaan te maken. Je hoeft niet langer al je werk ongedaan te maken met Ctrl + Z!

Text

 Combine-different-text-annotations

Het zijn niet alleen grote aanpassingen die BricsCD® V21 interessant maken; soms zijn het de kleinere details die je helpen om de klus sneller te klaren.

Met het nieuwe COMBINETEXT-commando kun je strings van bestaande tekst combineren tot een enkele Mtext-entiteit. Verder zijn geïmporteerde ARCTXT-entiteiten nu volledig instelbaar.

Import en export

ExportToDGN-PRC-3DPDF

Met BricsCAD® Lite is het ook makkelijker dan ooit om bestanden te delen. 3D PDF-export is nu beschikbaar bij alle versies van BricsCAD®. Ook kun je nu exporteren naar DGN en PRC.

Prestatie

Er zijn ook enkele grote prestatieverbeteringen voor BricsCAD® V21. Je kunt nu voorbeelden van afbeeldingen bekijken terwijl je ze verplaatst en bijsnijdt.

Aan de slag gaan met grote tekeningen gaat ook veel sneller, dat komt omdat Xrefs nu op de achtergrond worden geladen, waardoor je aan een tekening kunt werken zonder te wachten tot alles is geladen!

Bricsys® heeft ook hard gewerkt om waar mogelijk multi-threading te gebruiken om de prestaties van BricsCAD® V21 te optimaliseren!

Er is nog meer!

Er zijn nog meer features toegevoegd in V21. Ben je benieuwd naar BricsCAD V21? Probeer BricsCAD 30 dagen gratis