Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.5/10
Share

Wat is nieuw in BricsCAD BIM V21?

Voor BricsCAD® BIM V21 probeerde het team de inefficiënte workflow van andere BIM-oplossingen te verbeteren. In plaats van een model te creëren en opnieuw te creëren voor verschillende stadia van het ontwerpproces, waarbij je je werk vernietigt terwijl je bezig bent, stelt de end-to-end workflow van BricsCAD® je in staat één keer te modelleren en continu LOD toe te voegen terwijl je je ontwerp ontwikkelt. Je hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen!

AI en Machine learning

BricsCAD BIM bevat al diverse A.I. tools zoals AUTOMATCH, BIMIFY EN PROPAGATE.

Hnet-image1SrLcV4GO6BIa

Quick Building

De nieuwste editie van de AI, BIM-toolset is QUICKBUILDING. Gebruik QUICKBUILDING om vrijwel elke solid automatisch om te bouwen tot een gebouw. QUICKBUILDING shelt je solid en creëert automatisch muren, verdiepingen en platen. Deze elementen kunnen vervolgens worden bewerkt en opnieuw worden toegewezen. Je hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen.

Bouwdocumentatie

Met BricsCAD® BIM V21 kun je duidelijke en nauwkeurige bouwdocumentatie maken en heb je volledige controle over je 2D-documentatiestijlen.

Aanpassing van tekeningen

Dankzij de nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor tekeningen, heb je nu volledige controle over hoe je 2D-documentatie eruit zal zien. Voeg aangepaste symbolische weergaven en overschrijvingen van lijnen toe aan property-based queries, zoals ruimteplannen, brandveiligheidsplannen en plattegronden. Hergebruik deze aanpassingen vervolgens zo veel als je wilt, in zoveel projecten als je wilt.

Typed-Plans_Drawing-Customisation0t5agf2IExPC7

Dit zorgt voor consistentie van je tekeningensets, vermindert de kans op mogelijke fouten en scheelt veel reptitief werk.

Zodra je de aanpassingsset hebt, pas je de tekeningaanpassingen toe op een viewport. Je kunt zelfs meerdere aanpassingen toepassen op dezelfde weergave op een enkele pagina (zie afbeelding hierboven).

Verbeterde BIM-tags

In BricsCAD® V21 heb je nu de mogelijkheid om spot-elevation tags toe te passen. Ook is de automatische plaatsing van tags sterk verbeterd.

Kwantificering en QTO-workflow

Bricsys® heeft ook de workflow verbeterd voor het bepalen van hoeveelheden en schema's, inclusief de extractie van hoeveelheden voor individuele samenstellingslagen. Je kunt ook je eigen hoeveelheden creëren voor elk BIM-type met behulp van eenheden, zoals prijs per strekkende meter, enz.

Renderen

Natuurlijk is geen enkele ontwerppresentatie compleet zonder mooie 3D-weergave. De nieuwe Twinmotion® Integratie maakt het eenvoudig om fotorealistische, stilstaande en geanimeerde renders te maken, rechtstreeks vanuit het BIM-model zelf.

TM_Assets1xP260WZ8z6r2

Met een enkele klik kun je CAD- en BIM-gegevens rechtstreeks vanuit BricsCAD® V21 naar Twinmotion® verzenden. Eenmaal geïmporteerd heeft het Datasmith-bestand dezelfde namen, laagstructuur en classificatietypen. Sleep vervolgens eenvoudig een bibliotheek met texturen vanuit Twinmotion®.

Importeren en exporteren

Er zijn een aantal grote verbeteringen aangebracht bij het importeren en exporteren voor BricsCAD BIM V21.

RVT importeren
In BricsCAD® BIM V21 is het nu nog gemakkelijker om met externe medewerkers op andere platforms te werken! Je kunt nu geometrie importeren uit Autodesk® Revit® (.RVT) -projecten, als referentie of als native solids. Het is nu nog gemakkelijker om met externe bedrijven samen te werken!

IFC en BCF
Afgezien van IFC-prestatie- en stabiliteitsverbeteringen in BricsCAD V21, heeft het team ook verbeteringen aangebracht in IFC-import en export. Je kunt nu interne BIM-typen met IFC-typen in kaart brengen tijdens het importeren / exporteren.

Prestatieverbeteringen

En natuurlijk zou geen enkele grote release compleet zijn met prestatieverbeteringen. BricsCAD BIM V21 heeft multi-core ondersteuning voor betere prestaties en Xref's worden nu op de achtergrond geladen. Dit betekent dat je een groot model kunt openen en aan het werk kunt gaan, zonder te wachten tot alles eerst is geladen.

Er is nog meer!

Behalve het bovenstaande zijn er nog meer features en verbeteringen in BricsCAD BIM V21. Benieuwd? Probeer BricsCAD 30 dagen gratis!