Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

Overgang naar Named User Subscription vs netwerklicenties

Autodesk® heeft een aankondiging gedaan waarin staat dat je vanaf 7 mei 2020 bij je volgende abonnementsverlenging elk van je netwerklicenties kunt inruilen voor twee "named user” -abonnementen. Voor klanten die momenteel gebruik maken van netwerklicenties, zal de verandering naar een ‘named user licensing’ vrij duur en tijdrovend zijn.

BricsCAD is beschikbaar in single, volume en netwerk licentie, als een abonnement of als een permanente licentie.

Ontdek BricsCAD Flexible Licensing of probeer BricsCAD gratis


Wat is het verschil?
ac-bc 

Autodesk®: Overgang naar gebruikers op naam Bricsys®: flexibele licentievoordelen

Vanaf 7 mei 2020 kunnen netwerklicentiegebruikers één netwerklicentie inruilen voor twee named user subscriptions bij hun volgende verlenging.

Bricsys biedt single, volume en netwerklicenties. Je kunt ze kopen (eeuwigdurend) of huren (abonnement).
Named user licenses zijn gekoppeld aan een single, 'named' user; bijv. "John.smith@xzycorp.com" BricsCAD-licenties zijn gekoppeld aan het bedrijf dat ze bezit, niet aan een individuele gebruiker.
Named user licenties betekenen dat bedrijven abonnementen moeten kopen voor elke gebruiker die de software gebruikt, zelfs voor informeel gebruik. Er is geen extra administratie vereist om BricsCAD-licenties te beheren
Als je meer dan twee gebruikers met een huidige netwerklicentie ondersteunt, moet je extra abonnementen aanschaffen tegen een hogere prijs dan vorig jaar. Bricsys biedt een optioneel voordelig onderhoudsprogramma om jouw eeuwigdurende softwarelicenties up-to-date te houden. 

 

Overzicht

Named user licenses zijn gekoppeld aan een individuele gebruiker in jouw organisatie. Alleen de named user heeft toegang tot de software. Als ze het niet gebruiken, staat het stil. Juridisch gezien kan het niet worden gedeeld.

De flexibele licenties van BricsCAD zijn niet gebonden aan een gebruiker. Ze zijn gekoppeld aan het bedrijf dat ze bezit. BricsCAD-netwerklicenties kunnen floating worden gebruikt voor incidentele en permanente gebruikers. Als een er een nieuwe werknemer in dienst komt of een werknemer jouw bedrijf verlaat, hoef je zijn licentie niet opnieuw toe te wijzen aan een nieuwe gebruiker.

Wat je jezelf kunt afvragen

CADkoop-advies

Als je je netwerklicentie inruilt, hoeveel extra licenties heb je dan nog nodig voor je incidentele gebruikers?
Hoeveel nieuwe abonnementen ben je verplicht te kopen in deze verandering naar gebruikerslicenties op naam?
Hoeveel IT-inspanning is vereist om gebruikersaccounts te beheren?

 

Wat is de slimme keuze?

Schakel over naar BricsCAD en je bepaalt je eigen licentiekeuze. BricsCAD is beschikbaar als single, volume and netwerklicentie - abonnement of pernament - de keuze is aan jou

Ontdek BricsCAD Flexible Licensing of probeer BricsCAD gratis

 

Single licentie Volume licentie Netwerklicentie

Eén key, bruikbaar op maximaal twee computers

Een key, bruikbaar op meerdere computers Beheer licenties op je bedrijfsnetwerk

Credits: deze blog is de Nederlandse vertaling van de blog van Bricsys, de makers van BricsCAD