Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

NLCS en BricsCAD

We krijgen geregeld de vraag of er een infra- of GGW-oplossing voor BricsCAD beschikbaar is. Hierbij gaat het met name om de ondersteuning van NLCS (De Nederlandse CAD Standaard). 

Infradesign voor BricsCAD

Infradesign voor BricsCAD is dè alles in één CAD-oplossing voor GWW-bedrijven. Het biedt diverse tools die onmisbaar zijn voor GWW-bedrijven die efficiënt willen tekenen:

NLCS voor BricsCAD 

Infradesign beschikt over alle tools om makkelijk en snel volgens de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) te tekenen. Het bevat de volledige officiële NLCS-bibliotheek van ruim 3000 symbolen. Bij het plaatsen van een symbool, lijn of arcering wordt automatisch de juiste layer, kleur en benaming toegepast. Zo weet je zeker dat je tekening voldoet aan de NLCS-normen.

BGT en BRK gegevens importeren in BricsCAD

Op basis van je selectie importeer je met Infradesign BGT- en BRK gegevens (zoals Kadastrale percelen) direct in je tekening. Op de juiste schaal en op het juiste coördinaat. De gegevens worden gedownload uit de onine PDOK-database en bevatten de laatste officiële mutaties.  

Klicmeldingen importeren in BricsCAD

Het .xml-bestand wat je meegeleverd krijgt bij je Klicmelding kun je direct in BricsCAD importeren. De gegevens worden op het juiste coördinaat geplaatst inclsusief eventuele maatvoering. Hierdoor beschik je altijd over de juiste gegevens op de juiste plaats.  

Taludarcering maken in BriccsCAD

Met de taludarcering in Infradesign genereer je snel en gemakkelijk een taludarcering volgens de NLCS. Je selecteert de boven- en de onderlijn, de afstand tussen de 2 lijnen en Infradesign genereert automatisch het juiste patroon op de juiste layer.

Lees hier meer over Infradesign