Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

Klantcase Bttb Helmig

bttb-helmig-header9t6YPQ2riTq9Z

Van Nimby naar Pimby

‘In de regio Eindhoven wordt op dit moment veel getransformeerd, en daar help ik mijn klanten mee’, vertelt Peter. ‘Die hulp kan uit verschillende diensten bestaan: van meekijken bij de ideevorming tot en met de begeleiding bij complete projecten.’ Maar de klantenkring van BTTB Helmig is al lang niet meer beperkt tot de regio Eindhoven.BTTB Helmig is het veelzijdige bouwkundig tekenbureau van Peter Helmig. We zijn op bezoek bij zijn thuiskantoor in Eindhoven. 

Peter begon zijn tekenbureau in 2010 naast zijn baan bij een enginieeringskantoor. ‘Ik heb een bouwkundige achtergrond en vond het leuk om anderen te helpen bij hun bouwplannen. Uiteindelijk kreeg ik het hier steeds drukker mee en ben ik in 2015 fulltime voor mezelf gaan werken. Ik heb eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt’, lacht Peter.

"Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!"

 

Klanten en werkzaamheden

Inmiddels heeft hij een brede klantenkring: ongeveer de helft van zijn klanten is particulier en de andere helft zijn zakelijke klanten zoals beleggers, vastgoedbeheerders, hoveniers en staalbouwers. Hier zitten ook veel terugkerende klanten tussen, wat natuurlijk goed is voor een constante stroom aan opdrachten.

‘Wat ik graag doe is in het voortraject al meedenken, bijvoorbeeld over de praktische indeling van een ruimte. Dat kan bij een losse aanbouw, maar ook bij de herontwikkeling van een gebouw. Daarnaast gebruiken veel klanten ook mijn kennis bij het structureren van data en het ‘BIM-proof’ maken van hun ontwerpen.’

 

 

Van weerstand naar succes

Peter laat een project zien waar al zijn expertise mooi in samenkomt: ‘Kijk, dit zijn 7 appartementen die mijn opdrachtgever in Amsterdam gaat realiseren. Het eindresultaat ziet er mooi uit, maar hier is een pittig traject aan vooraf gegaan. De omwonenden toonden nogal wat weerstand bij de herontwikkeling van een bestaand gebouw. Dit noemen we ook wel het Nimby-effect: Not In My BackYard. Door de medebewoners te betrekken hebben we er gaandeweg een Pimby-project van gemaakt: Please In My BackYard. Het resultaat is ook erg mooi geworden en daar ben ik trots op: er staat een mooi project, de klant is tevreden, én de omwonenden zijn tevreden. Wat wil je nog meer?’

‘De afgelopen jaren heb ik veel ‘probleemprojecten’ voor mijn klanten opgelost. Hierdoor heb ik een naam in de markt opgebouwd en weten klanten mij steeds beter te vinden. Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen’, sluit Peter af.

Voor mijn CAD-werkzaamheden gebruik ik AutoCAD, en Sketchup. En ik gebruik RenderIN om mooie renders te maken. Ik heb goede ervaringen met CADkoop, ze leveren snel en voordelig. Mijn laatste aankoop was een nieuw HP CADworkstation waar ik op dit moment mee werk.      bttb-helmig2uJP90H5GjWUy1

Voor meer informatie, bekijk de website van BTTB Helmig.