Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.6/10
Share

BIM 360: de voordelen

Voordeel 1: Gecentraliseerde projectinformatie

BIM 360 Team biedt een online werkomgeving voor alle project team leden. Het is een centrale projectoplossing die zorgt dat verspreide teams altijd goed georganiseerd met elkaar verbonden zijn. Gebruikers kunnen zoeken, filteren en projectinformatie terugvinden verspreid over complexe modellen, archieven en project feeds.

Het is mogelijk om snel toegang te hebben tot de laatste versie van ontwerpen en andere project kritieke projectbestanden. Je kunt makkelijk en real-time met elkaar communiceren, samenwerken en alle feedback in de gaten houden van alle belanghebbenden. Hiermee wordt miscommunicatie en verwarring voorkomen en het project blijft op schema!

BIM 360 Team heeft versiecontrole en houdt de geschiedenis bij. Dit waarborgt dat iedere ontwerpdiscipline toegang heeft tot de laatste informatie. Versie beheer maakt het mogelijk verschillende ontwerpvoorstellen te volgen en te managen. Ontwerpers kunnen een ontwerpwijziging uitproberen en klant-feedback verzamelen en dan makkelijk terug gaan naar een eerdere versie als dat nodig is. Hiermee maak je moeiteloos ontwerpvoorstellen, inclusief de goedkeuring van klanten.

Voordeel 2 Uitgebreide toegang tot ontwerpen voor alle teamleden

Iedereen die toegang heeft, dus niet alleen de CAD gebruiker, kan met BIM 360 Team alle bestanden bekijken. De technologie van BIM 360 Team geeft gedetailleerde visualisaties zowel voor 2D als 3D modellen. Er zijn meer dan 100 bestandsformaten die met BIM 360 team bekeken kunnen worden in de browser. Dit kan op ieder apparaat, vast of mobiel. Met BIM 360 Team is het niet nodig om software te downloaden, plugins te installeren of een CAD specialist te zijn om de bestanden te bekijken.

Belanghebbenden (Directie, Project managers, kwaliteits-managers en klanten) kunnen door modellen kijken, inzoomen, doorsneden maken, componenten en details isoleren en in hoge resolutie bekijken. Ze kunnen ook bestanden zoals documenten, presentaties en spreadsheets bekijken en aanpassen binnen BIM 360 Team. Deze oplossing ondersteunt meer dan 100 bestandsformaten, inclusief meer dan 65 ontwerpformaten van Autodesk en andere producten zoals Rhino en SketchUp.

Voordeel 3. Versnel het beslissingsproces

Met BIM 360 Team kun je real-time efficiënt samenwerken met alle belanghebbenden. Teamleden kunnen makkelijk bestanden delen en feedback geven of vragen met tools voor opmerkingen en commentaar. Met BIM 360 Team kunnen gebruikers een specifieke View vastzetten, of het nou een doorsnede, een klein detail, component of model is, en voorzien van commentaar of opmerkingen. Alle belanghebbenden hebben direct toegang tot die informatie via een vaste computer of mobiel apparaat als telefoon of tablet.

De mogelijkheden in BIM 360 Team zorgen hiermee voor een beter geïnformeerd team en een beter en sneller beslissingstraject. Dit kan leiden tot een sneller handelen van klanten, contractors of ontwerp partners.

Voordeel 4. Veilige opslag project gegevens

Met BIM 360 Team zijn al je gegevens veilig opgeslagen en kunnen veilig worden gedeeld en bekeken in de Cloud. Met geavanceerde beveiliging en toegangsmogelijkheden kunnen gebruikers bepalen wie een bestand kan bekijken of downloaden.

BIM 360 Team beveiligt alle project en ontwerpgegevens volgens de laatste industriestandaards en certificeringen. In de beveiliging en controls zit onder andere
– gebruiker inlogpogingen
– Uitnodigingen
– Data encryptie
– Wachtwoordbeveiligingen
– geautomatiseerde monitoring
– rapportage van de status van de Cloud
– 24/7 incident management en response