Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.5/10
Share

Beschikbaar bij CADkoop: InfraCAD Map Desktop

De-nieuwe-layout-van-InfraCAD-Map-met-gebiedseigenschappen

Heb je geregeld geo-informatie nodig en wil je die op een makkelijke manier gebruiken in BricsCAD, AutoCAD of andere CADsoftware? Dan is InfraCAD Map Desktop een mooie oplossing! Vanaf 1 augustus kun je InfraCAD Map Desktop bij CADkoop bestellen. 

InfraCAD Map Desktop is een krachtige applicatie om geo-informatie (van PDOK) en KLIC-WIN meldingen op eenvoudige wijze te verwerken naar DWG, DXF en KML. Op deze wijze kunnen gebruikers van onder andere BricsCAD, AutoCAD (LT) en MicroStation eenvoudig de BGT, Kadastrale kaart of TOP10NL verwerken naar een correcte NLCS-tekening. Ideaal om snel een actuele tekening te maken van de bestaande situatie, zowel bovengronds als ondergronds.

  • KLIC-WIN verwerken naar NLCS tekening
  • BGT verwerken naar NLCS tekening
  • Kadastrale kaart verwerken naar NLCS tekening
  • TOP10NL verwerken naar NLCS tekening
  • Geschikt voor AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation

InfraCAD Map Desktop is een zelfstandige applicatie die geo-informatie (van PDOK) en Klic-meldingen (KLIC-WIN) kan omzetten naar een correcte NLCS tekening in bijvoorbeeld DWG en DXF.

KLIC-WIN

Vanaf 1 juli 2019 zijn alle netbeheerders verplicht om hun kabel- en leidinginformatie aan te leveren als vectordata. InfraCAD Map Desktop bevat een zeer krachtige KLIC-module om deze Klic-meldingen snel en eenvoudig om te zetten naar een tekening (in DWG of DXF). Dit levert enorme voordelen op: de kwaliteit is vele malen beter dan de rasterbestanden, de verwerking gaat veel sneller en kan in batch, symbolen worden als echte Blocks geïmporteerd en veel extra kabel- en leidinginformatie is beschikbaar zoals materiaal, type of diameter.

PDOK: BGT, Kadastrale kaart, en meer…

PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. Via PDOK biedt de overheid geo-informatie aan zoals BGT, Kadastrale kaart, TOP10 vector en AHN.

Met InfraCAD Map Desktop kunt u eenvoudig een adres of plaats zoeken en een gebied of kaart selecteren. Vervolgens worden alle gegevens automatisch gedownload van PDOK en omgezet naar een nette tekening. Dit geldt voor de BGT, de Kadastrale Kaart en de TOP10NL vector-informatie. Op deze wijze wordt enorm veel tijd bespaard.

Nederlandse CAD Standaard

Een groot voordeel van InfraCAD Map Desktop is dat tekeningen worden opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Dit is dé tekenstandaard voor civieltechnische tekeningen en zorgt voor verregaande standaardisatie. Voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers levert dit flinke voordelen. De gehele markt is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS en naar verwachting is dit binnen afzienbare tijd de enige tekenstandaard die nog geaccepteerd zal worden door opdrachtgevers.

Wil je meer informatie over InfraCAD Map Desktop of het 30 dagen gratis proberen? Neem dan contact met ons op!