Wanneer je veel samenwerkt met andere mensen en bedrijven, krijg je vroeg of laat te maken met de uitwisseling van bestanden. Met BricsCAD heb je een krachtig CADplatform in handen: op de eerste plaats werk je standaard in het .dwg-bestandsformaat. Dit is het meest universele en uitwisselbare bestandsformaat wat je maar kunt hebben. Bijna elk ander CADpakket kan .dwg lezen en bewerken. Wat jij in BricsCAD maakt kan dus in ieder geval door anderen gebruikt worden.

Maar er is meer: BricsCAD ondersteunt ook .dxf en het is mogelijk om diverse andere bestanden te importeren zoals .pdf, .dwt, .jpeg, .gif.

Ondersteuning in BricsCAD BIM

Gebruik je BricsCAD BIM? Dan is het naast het bovenstaande mogelijk om Revitbestanden of -families te openen (.rvt en .rfa). Ook kun je in BricsCAD BIM makkelijk SketchUp bestanden (.skp) importeren.

Ondersteuning in werktuigbouw

Als je BricsCAD Communicator gebruikt, dan kun je diverse bestanden importeren en exporteren, zoals .ipt, STEP, ACIS en nog veel meer.

Samengevat

Standaard werk je in BricsCAD in het meest universele formaat, en daarnaast kun je vele andere files openen, bewerken en importeren.